Huhtikuun postimerkeissä juhlitaan tasavuosia

24.03.2011

Pääosissa naiset, Kaj Franck, valtion rakentaminen ja keväiset kukat

Postimerkkivuosi jatkuu perjantaina 1. huhtikuuta viiden julkaisun erällä, joilla juhlistetaan merkkivuosia ja kevään kukkaloistoa. Tasavuosijuhliaan vuonna 2011 viettävät Naisjärjestöjen Keskusliitto, muotoilija Kaj Franck ja valtion rakennustoiminta saavat kukin oman julkaisunsa. Lisäksi kevään ja pääsiäisen kunniaksi julkaistaan kaksi kukkamerkkiä, joiden kuva-aiheina ovat daalia ja tulppaani.

Naiset loistavat - loistavat naiset

Naiset ovat pääosassa Loistavat naiset -postimerkkivihkossa, jolla juhlistetaan 100 vuotta täyttävää Naisjärjestöjen Keskusliittoa. Postimerkkien kuva-aiheena on lehtien sarjakuvista ja sarjakuvakirjoista tuttu rempseä kaksikko Maisa ja Kaarina erilaisissa tilanteissa.  Kuvittaja ja graafikko Tiina Pajun ja käsikirjoittaja Sari Luhtasen suunnittelemassa vihkossa on kuusi postimerkkiä ja 30 puhekuplaa, jotka voi yhdistää merkkeihin oman mielen mukaan.

Naisjärjestöjen Keskusliittoon kuuluu 62 sukupuolten välistä  tasa-arvoa edistävää jäsenjärjestöä, joissa on yhteensä yli 400 000 jäsentä. Postimerkeillä halutaan juhlia järjestön historian lisäksi tavallista suomalaista naista ja tuoda samalla esiin naisten moninaisia rooleja arjessa.

 

Kaj Franckin esineillä juhlaa kodin arkeen

Vuonna 2011 on kulunut 100 vuotta muotoilija, professori Kaj Franckin syntymästä. Retrohenkisessä viiden merkin pienoisarkissa Kaj Franckin esineet tuovat juhlaa kodin arkeen. Mukana ovat myös klassikon asemia saavuttaneita Teema- ja Kartio-astioita, joita löytyy lähes jokaisesta suomalaisesta kodista.  Pienoisarkin on suunnitellut taideteollisessa korkeakoulussa opiskeleva Sanna Taskinen, joka voitti Itellan / Postimerkkikeskuksen ja Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun keväällä 2010 järjestämän Kaj Franck 100 vuotta - postimerkin suunnittelukilpailun.  

 

Merkeissä kuusi tunnettua rakennusta

Valtion rakennustoiminta täyttää syksyllä 200 vuotta. Venäjän keisari perusti armollisella julistuksellaan 3.9.1811 Intendentinkonttorin, jonka tehtävänä oli rakennustaidon valvonta. Intendentinkonttoria ovat seuranneet Yleisten rakennusten ylihallitus, Rakennushallitus, Valtion kiinteistölaitos ja nykyinen liikelaitosmuotoinen Senaatti-kiinteistöt.

Pekka Piipon suunnittelemassa postimerkkivihkossa on kuvituksena kuusi valtion omistuksessa olevaa tunnettua ja omaa aikakauttaan kuvaavaa rakennusta: Valtioneuvoston linna vuodelta 1828, Säätytalo vuodelta 1890, Malmin lentoasema vuodelta 1938, Suomen New Delhin suurlähetystö vuodelta 1985, Metlan Joensuun tutkimuskeskus vuodelta 2004 ja vuonna 2011 Helsinkiin valmistuva Musiikkitalo.

 

Tulppaani pääsiäistervehdyksiin, Daalia 1 lk:n lähetyksiin

Pääsiäistervehdyksien maksumerkiksi soveltuu erinomaisesti keltavalkoisista kukista koostuva Tulppaanikimppu, joka on tunnetun postimerkkitaiteilijan Leena Airikkalan käsialaa.

Toinen kukka-aiheinen merkki on Daalia, jonka on suunnitellut Päivi Viita. Tarra-arkissa on kymmenen pyöreän muotoista 1. luokan postimerkkiä, joihin on kuvattu keltaisia ja punaisia daalioita.

Tekniset tiedot (pdf) 

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Itella Posti Oy / Postimerkkikeskus

kehitysjohtaja Markku Penttinen, puh. 020 451 5519, etunimi.sukunimi@posti.fi  
tuotepäällikkö Petri Pohjolainen, puh. 020 451 5572, etunimi.sukunimi@posti.fi 
tuotepäällikkö Tommi Kantola, puh. 020 451 5531, etunimi.sukunimi@posti.fi 

Itella Viestintä
viestintäpäällikkö Sara Lindström, puh. 050 566 6851, etunimi.sukunimi@itella.com

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön on saatavissa Itellan verkkosivujen Media-osiosta, www.itella.fi/media > Kuvapalvelu ja logot > Postimerkit