Helsingin postikeskuksesta vietiin postilähetyksiä, turvatoimia tiukennettu entisestään

01.04.2011

Helsingin postikeskukseen luvatta tullut henkilö varasti runsaat kaksi sataa postilähetystä sunnuntaina 27.3. postikeskuksen tiloista. Poliisi on tavoittanut teosta epäillyn henkilön. Kirjattuja kirjeitä sekä pikakirjeitä on kadoksissa runsaat parisataa kappaletta. Itella pahoittelee tapahtunutta.

Itellan postikeskuksissa on käytössä kattavasti sekä turvatekniikkaa että vartiointia. Epäilty on Itellan entinen työntekijä, joten paikallistuntemuksensa takia hän pystyi ohittamaan tiettyjä turvatoimia. Nämä asiat Postikeskuksen turvallisuudessa on korjattu. 

"Sisäänpääsy Postikeskukseen ja siellä kulkeminen on erilaisin turvatoimin  suojattu. Koko postikeskusta ei ole suojattu kuin pankkiholvia, vaan sen sisällä on turvallisuustasoltaan erilaisia alueita. Varas ei esimerkiksi päässyt käsiksi postivakuutettuihin lähetyksiin. Postivakuutettu lähetys on tarkoitettu arvolähetysten kuten rahan, arvometallien ja muiden arvolähetysten lähettämiseen. Ne muun muassa säilytetään ja käsitellään erillisissä lukituissa tiloissa. Olemme käyneet tapahtuman läpi ja parantaneet turvallisuutta entisestään", yritysturvallisuusjohtaja Markku Rajamäki Itellasta kertoo.

 

Postin asiakaspalvelu vastaa numerossa 0200 71000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-20
ja la klo 9-14.