Earth Hour pimentää Itellan pääkonttorin – muitakin kiinteistöjä mukana tempauksessa

24.03.2011

Itella osallistuu lauantaina 26.3. maailmanlaajuiseen ilmastotempaukseen. Valojen sammuttaminen Earth Hour -tunnin ajaksi kello 20.30-21.30 on symbolinen ele ilmaston puolesta.

Tempaus pimentää Itellan pääkonttorin lisäksi mainosvalot Itellan suurimmista toimitiloista pääkaupunkiseudulla; Helsingin pääpostitalosta, Logistiikkakeskuksesta sekä Helsingin postikeskuksesta.

Mahdollisuuksien mukaan sammutetaan niin sisä-, julkisivu- kuin ulkovalaistus. Valojen sammuttaminen ei saa haitata normaalia työskentelyä tai vaarantaa yleistä turvallisuutta.

- Tempaus ei ole vain tiukkapipoista valojen sammuttelua. Toivottavasti vuoden teema Tunti ei riitä kannustaa meitä jatkossakin sammuttamaan valot ja sähkölaitteet, kun niitä ei käytetä. Earth Hour -tempauksen osana muistutamme työntekijöitä kaikilla Itellan työpaikoilla energiansäästöstä Itellan ympäristöohjelman mukaisesti, ympäristöjohtaja Hanna Kaustia kertoo.

Itellan ympäristöohjelman keskeisenä tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen alentaminen 10 % vuoteen 2012 mennessä; -30 % vuoteen 2020 mennessä (vertailukohtana vuosi 2007; suhteessa liikevaihtoon). Tavoitteeseen päästään parantamalla energiatehokkuutta niin kiinteistöissä kuin ajoneuvoissakin ja ottamalla käyttöön uusiutuvaa energiaa.

Australiasta vuonna 2007 liikkeelle lähtenyt WWF:n Earth Hour -kampanja on parissa vuodessa valloittanut - ja pimentänyt - koko maailman. Tänä vuonna tempaukseen osallistuu jo 130 maata.

Lisätietoja
Itellan ympäristöohjelmasta: ympäristöjohtaja Hanna Kaustia
WWF:n Earth Hour -kampanjasta: http://www.wwf.fi/earthhour/