Ystävyys on tekoja - ystävänpäiväkortit postiin viimeistään 10.2.

08.02.2010

 

Teot ovat konkreettisia osoituksia ystävyydestä. Ystävänpäivän 14.2. lähestyessä ystävää kannattaa muistaa ajatuksella ja itse kirjoitetulla kortilla. 

Tänä vuonna ystävänpäiväkorttien viimeinen postituspäivä on keskiviikko 10. helmikuuta.

Ystävänpäivätervehdyksiä varten Minni Havas on suunnitellut Keijut-aiheisen postimerkkisarjan. Naiselliset keijut ovat onnen ja ystävyyden toivottajia.

Maailmalla Valentinen päivä on paikoin jo satoja vuosia vanha perinne. Alun perin kortit koristeltiin kukin, sulin, simpukankuorin, satiininauhoin ja pitsein. Päivä muistuttaa ystävyyden ja rakkauden merkityksestä.

Suomeen ystävänpäivän vietto tuli USA:sta ja vakiintui merkkipäiväkalenteriimme 1980-luvun lopulla. Ystävänpäivä on muodostunut Suomessa toiseksi suosituimmaksi korttien lähetysajaksi joulun jälkeen. Viime vuonna ystävänpäiväkortteja lähetettiin noin 5 miljoonaa. Kaikkiaan suomalaiset lähettävät vuodessa noin 70 miljoonaa postikorttia, eniten jouluna.

       

Lisää ystävänpäivästä 


Lisätietoja tiedotusvälineille:
tuotepäällikkö Mari Jäntti, puh. 020 451 7523 tai mari.jantti(at)posti.fi

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön on saatavissa konsernin nettisivujen Media-osiosta (Kuvapalvelu ja logot): www.itella.fi/group/media