Työtaistelu viivästyttää postinkulkua erityisesti Lounais-Suomessa

02.11.2010

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n työtaistelu on laajennut työnseisaukseksi Turun postikeskuksessa. Postin kulku hidastuu tällä viikolla kokonaisuudessaan 20 - 25 -alkuisilla postinumeroalueilla Lounais-Suomessa vähintään yhden päivän.

Mikäli PAU:n ilmoittamat työnseisaukset jatkuvat, ovat muut vaikutukset Lounais-Suomessa:

 

Muita ennalta ilmoitettuja työnseisauksia ei tällä viikolla ole.  Seuraavat työnseisaukset olisivat ensi ja sitä seuraavalla viikoilla 45 ja 46. Jos työnseisaukset tällöin alkavat, pitenee lähetysten toimitusaika ja ruuhkan purkaminen useisiin vuorokausiin kaikkialla Suomessa. Vaikutuksista tiedotetaan tarvittaessa myöhemmin. 

Viime viikolla työtaistelujen vuoksi syntynyttä lajitteluruuhkaa puretaan vielä Helsingin postikeskuksessa aikakauslehtien, joukkokirjeiden ja mainosten osalta. Ne saadaan kokonaisuudessaan jaettua vastaanottajille vasta tämän viikon aikana. 2. luokan kirjeet saadaan jaettua vastaanottajille viimeistään huomenna keskiviikkona.

Voimassa on edelleen Posti- ja logistiikka-alan Unionin julistama lisä- ja ylityökielto, joka viivästyttää valtakunnallisesti lähetysten kulkua.

Viivästykset koskevat päiväjakelussa jaettavia:

Päiväpostin jakelutilanne vaihtelee alueittain ja päivittäin, sen vuoksi myöskään tarkkoja paikkakuntakohtaisia ennusteita ei voida antaa.

Normaalisti hoidetaan (myös työnseisausten aikana):

Työtaistelutoimenpiteiden taustalla on Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimus, joka umpeutui 15. lokakuuta. Meneillään olevissa työehtosopimusneuvotteluissa on tavoitteena solmia uusi sopimus mahdollisimman pian.

 

Lisätietoja: Postin asiakaspalvelu vastaa kuluttajille numerossa 0200 71000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-20 ja la klo 9-14 ja yrityksille numerossa 0200 77000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-18. 

Lisätiedot medialle: Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366