Turussa ja Raisiossa häiriöitä postinjakelussa työtaistelujen takia

04.11.2010

Viime viikolla ilmoitettu Turun alueen postinjakajien lakko alkoi tänä aamuna. Myös Raision postinjakajat kieltäytyivät työstä ja poistuivat työpaikalta. Tätä työnantaja pitää laittomana lakkona, koska ilmoitusta siitä ei ole annettu ennakkoon.

Tänään postia ei jaeta Turun kaupunkialueella, Raisiossa postinumeroalueilla 21200, 21220, 21260 ja 21280 sekä 21290 Ruskossa. Viivästys on vähintään vuorokauden mittainen. Myös toissapäiväinen Turun postikeskuksen työnseisaus hidastaa postinkulkua loppuviikon ajan 20 - 25 -alkuisilla postinumeroalueilla Lounais-Suomessa.

Työtaisteluista huolimatta pyritään erityisjärjestelyillä hoitamaan normaalin aikataulun mukaisesti: 

Näin lähetykset saadaan käsiteltyä postinlajittelussa normaalissa aikataulussa. Erityisjärjestely ei koske kirjelaatikkoihin tai posteihin jätettyjä ns. tavallisia kirjelähetyksiä (1. lk tai 2. lk).

Normaalisti hoidetaan lisäksi työtaistelutoimenpiteiden piiriin kuulumattomat:

Pääsääntöisesti normaalin aikataulun mukaisesti hoidetaan:

Lisä- ja ylityökielto viivästyttää lähetysten kulkua valtakunnallisesti

Voimassa on edelleen Posti- ja logistiikka-alan unionin julistama lisä- ja ylityökielto, joka viivästyttää paikoittain lähetysten kulkua koko Suomessa.

Viivästykset koskevat päiväjakelussa jaettavia:

Päiväpostin jakelutilanne vaihtelee alueittain ja päivittäin, sen vuoksi myöskään tarkkoja paikkakuntakohtaisia ennusteita ei voida antaa.

Työtaistelutoimenpiteiden taustalla on Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimus, joka umpeutui 15. lokakuuta. Meneillään olevissa työehtosopimusneuvotteluissa on tavoitteena solmia uusi sopimus mahdollisimman pian.

 

Lisätietoja: Postin verkkosivuilla www.posti.fi. Postin asiakaspalvelu vastaa kuluttajille numerossa 0200 71000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-20 ja la klo 9-14 ja yrityksille numerossa 0200 77000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-18.

Lisätiedot medialle: Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366