Tulevaisuuden postinjakelukokeilu Anttilassa käynnistyi 15. huhtikuuta

15.04.2010

 

Itellan jakelukokeilu tulevien vuosikymmenien vaihtoehtoisten jakelutapojen kokeilemiseksi alkoi tänään torstaina 15. huhtikuuta Porvoon Anttilassa. Kokeilu ei käynnisty heti täysimittaisena, vaan vähitellen sitä mukaa, kun kokeiluun osallistujat on koulutettu ja he ovat ottaneet NetPostin käyttöönsä. Tavoitteena on, että kokeilu olisi täydessä vauhdissa kahden viikon sisällä. Kokeilu kestää vuoden 2010 loppuun asti.

Yhteensä reilut 140 vapaaehtoista kokeiluun osallistuvaa kotitaloutta ja yritystä vastaanottaa päivittäiset postilähetykset täysin uudella tavalla, perinteistä postinjakelua ja sähköisiä palveluja yhdistämällä. Tarkoituksena on yhteistyössä kartoittaa, mikä asiakkaiden mielestä on toimivaa, mikä ei. Näin pystytään jatkossa tuomaan asiakkaiden kannalta mahdollisimman toimivia palveluja vaihtoehdoksi perinteisen jakelun rinnalle.

- Olemme varautuneet siihen, että aloitusvaiheessa törmäämme yllättäviin teknisiin tai käytännön ongelmiin. Eteen voi tulla kysymyksiä, joihin emme ole osanneet varautua. Ne kuitenkin ratkaistaan, ja tärkeintä on saada kokeilu toteutumaan asiakkaille luvatun mukaisesti ja jatkaa innostuneesti alkanutta yhteistyötä, Itellan kehitysjohtaja Tommi Tikka sanoo.

- Anttilan kyläläiset ovat osoittaneet olevansa rohkeita ja ihailtavan kehitysmyönteisiä. He haluavat kehittää suomalaisen tietoyhteiskunnan ja haja-asutusalueiden palveluja täysin uudentyyppisellä tavalla.

- Suomalaisten ei tarvitse olla huolissaan siitä, että Itella on pakottamassa kaikki tällaiseen jakelutapaan. Kyse on puhtaasti kokeilusta, jossa testataan mikä voisi toimia. Paras tapa kartoittaa asiakkaiden tarpeita on testata vaihtoehtoja yhdessä heidän kanssaan, Tommi Tikka toteaa.

Ainutlaatuinen kokeilu on kiinnostanut paitsi suomalaisia, myös laajasti kansainvälistä mediaa. Kokeilusta on käyty runsaasti keskustelua myös sosiaalisessa mediassa. Julkisessa keskustelussa on ollut myös väärää tai puutteellista tietoa kokeilusta.

Faktaa kokeiluun liittyen:

 

Median edustajille järjestetään mahdollisuus tutustua kokeiluun paikan päällä toukokuussa. Tilaisuuteen lähetetään erillinen kutsu.

Lisätietoja medialle: Tommi Tikka, kehitysjohtaja, puh. 050 462 7645, etunimi.sukunimi@itella.com

Lue lisää Postiblogista

Itellan kuvapankista saat julkaisuvapaat kuvat toimialastamme, johtohenkilöistämme ja logoistamme. Kuvamateriaalia on saatavissa konsernin nettisivujen Media-osiosta (Kuvapalvelu ja logot): www.itella.fi/media