Talous- ja palkkahallinnon ulkoistamiseen erikoistunut Itella Tuottotieto osaksi Itella Information Oy:tä

19.08.2010

Itella Informationin kotimaan yhtiöt Itella Tuottotieto Oy ja Itella Information Oy fuusioituvat 1. syyskuuta 2010. Fuusion myötä Itella Informationin Suomen yhtiöt yhdistyvät yhdeksi juridiseksi yhtiöksi Itella Information Oy:ksi.

Fuusio ei vaikuta Itella Informationin palvelutarjontaan ja sillä ei myöskään ole henkilöstövaikutuksia. Itella Tuottotiedon kaikki 130 työntekijää jatkavat työskentelyä Itella Information Oy:n palveluksessa niin kutsuttuina vanhoina työntekijöinä.

"Taloushallinnon ulkoistamispalveluiden kysyntä on kasvussa Suomessa ja myös kansainvälisillä markkinoilla. Suomen johtavana taloustransaktiopalveluiden toimittajana Itella toimii tämän kehityksen veturina. Yhtiöiden fuusio vahvistaa asemaamme strategisesti tärkeillä markkinoilla ja on osa Itella Informationin kehitystä. Lisäksi yhden nimen ja toimintojen alla toimiminen yhdenmukaistaa toimintaamme sekä sisäisesti että suhteessa asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin," Itella Informationin Suomen toiminnoista vastaava varatoimitusjohtaja Jari Annala kertoo.

Itella osti vuonna 2008 jyväskyläläisen Tuottotieto-konsernin vahvistamaan Itella Informationin talouden transaktioprosessien ulkoistuspalvelua Itella Alligatoria. Itella huolehtii ulkoistuspalvelun avulla asiakasyritystensä talous- ja palkkahallinnon transaktioista, kuten myynti- ja ostolaskujen käsittelystä, reskontrien hoidosta sekä palkanlaskennasta ja kirjanpidosta aina raportointiin asti.

Itella Alligator -palvelukeskukset sijaitsevat Jyväskylässä, Kuopiossa ja Nokialla. Suomen lisäksi Itella Informationilla on Alligator -palvelukeskus Puolassa Varsovassa.

Sulautuvan yhtiön sopimukset ja sitoumukset siirtyvät Itella Information Oy:lle. Toimipisteiden osoitteet ja yhteyshenkilöt asiakkaille säilyvät ennallaan.

Lisätietoja:

Varatoimitusjohtaja Jari Annala, Itella Information Oy, puh. 0400 338 585, etunimi.sukunimi@itella.com

Viestinnän yhteystiedot: Viestintäpäällikkö Satu Linkola, puh. 0400 967 836, etunimi.sukunimi@itella.com

Itella Information on johtava talouden tietovirtojen tehostaja ja sähköisen laskutuksen edelläkävijä Euroopassa. Palvelut sisältävät ratkaisut saapuvien laskujen tehokkaaseen käsittelyyn organisaation sisällä ja laskujen lähettämiseen kustannustehokkaasti sähköisesti tai paperilla. Itella Information toimii 15 Euroopan maassa noin 2000 ammattilaisen voimin. Vuonna 2009 liikevaihto oli 247 miljoonaa euroa. Itella Information liiketoimintaryhmä kuuluu Itella-konserniin.