Suomen Lähikauppa ulkoistaa Itella Informationille talous- ja palkkahallinnon

15.12.2010

Suomen Lähikauppa Oy ja Itella Information Oy ovat solmineet sopimuksen taloushallinnon ulkoistuksesta. Suomen Lähikauppa ulkoistaa Itella Informationille pääkirjanpidon, matka- ja kululaskut, käyttöomaisuuskirjanpidon, ostoreskontran ja ostolaskujen kierrätyksen, myyntilaskutuksen ja myyntireskontran, varastolaskennan, kassatilitykset, maksuliikenteen ja palkanlaskennan. Ulkoistuksen yhteydessä 61 työntekijää Suomen Lähikaupan Tampereen talouspalvelukeskuksesta siirtyy Itellan palvelukseen 15.12. alkaen. Työntekijät jatkavat työskentelyä Tampereen toimipisteessä.

- Ulkoistuksen avulla tehostamme taloushallintoamme ja säästämme kustannuksissa. Itella on sitoutunut kehittämään taloushallintoa edelleen, jolloin voimme itse keskittyä ydinliiketoimintaan, Suomen Lähikaupan toimitusjohtaja Ralf Holmlund sanoo.

Sadat yritykset ovat ulkoistaneet Itellalle talous- ja palkkahallinnon toimintojaan. Itella hyödyntää suuria volyymejä, automaatiota ja teollisia prosesseja kehittäessään asiakkaidensa taloushallintoa.

Sopimus on yksi merkittävimmistä talous- ja palkkahallinnon ulkoistuksista Suomessa viime vuosina ja myös suunnannäyttäjä koko markkinalle.

- Talous- ja palkkahallinnon ulkoistusmarkkina on kasvussa Suomessa. Uskon, että ensi vuonna tulemme näkemään lisää vastaavia sopimuksia. Yrityksissä nähdään, että taloushallinto osa-alueineen on ulkoistettavissa ja sitä voidaan kehittää oman talon ulkopuolella. Markkinat kehittyvät, kun hyvät toimijat ja palvelut lisäävät asiakkaiden mielenkiintoa ja tekevät hyödyistä merkittävämpiä ja konkreettisempia, kertoo toimitusjohtaja Heikki Länsisyrjä Itella Information Oy:stä.

Itella Information on talous- ja palkkahallinnon ulkoistuskumppani, joka toimii 15 Euroopan maassa. Asiakasyritykset ulkoistavat Itellalle osia osto- tai myyntilaskuprosessistaan tai taloushallinnon transaktiot kokonaisuutena.

 


Lisätietoja:
Suomen Lähikauppa Oy, toimitusjohtaja Ralf Holmlund, puh. 0207 003200 Itella Information Oy, toimitusjohtaja Heikki Länsisyrjä, puh. 050 558 7801

Viestinnän yhteystiedot:
Suomen Lähikauppa Oy, viestintäjohtaja Jaana Huttunen 020 700 3212
Itella Information Oy, viestintäpäällikkö Satu Linkola 0400 967 836


Suomen Lähikauppa Oy on Suomen kolmanneksi suurin päivittäistavarakauppayritys, jolla on kaksi valtakunnallista kauppaketjua: Siwa ja Valintatalo. Kauppoja on kaikkiaan 700, henkilöstöä noin 6 000 ja asiakkaina lähes kaikki suomalaiset. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2009 noin 1,3 miljardia euroa. Suomen Lähikaupan suurin omistaja on IK Investment Partners.

Itella Information on johtava talouden tietovirtojen tehostaja ja sähköisen laskutuksen edelläkävijä Euroopassa. Palvelut sisältävät ratkaisut saapuvien laskujen tehokkaaseen käsittelyyn organisaation sisällä ja laskujen lähettämiseen kustannustehokkaasti sähköisesti tai paperilla. Itella Information toimii 15 Euroopan maassa noin 2 000 ammattilaisen voimin. Vuonna 2009 liikevaihto oli 247 miljoonaa euroa. Itella Information -liiketoimintaryhmä kuuluu Itella-konserniin.