Rovaniemen kaupungin alueella pahimmat häiriöt postinjakelussa laittoman työtaistelutoimenpiteen takia

27.10.2010

Postinjakelu viivästyy Rovaniemen kaupungin alueella laittoman työtaistelun vuoksi. Keskiviikon postien jakelu vastaanottajille viivästyy ainakin vuorokaudella.  Alueella työskentelevä postinjakeluhenkilöstö on keskiviikkoaamuna kieltäytynyt tekemästä työtä.

Aiemmin aamulla Rovaniemen terminaalin postinlajitteluhenkilöstö poistui työpaikaltaan, mikä viivästyttää postinjakelua 96-99 -alkuisilla postinumeroalueilla. Työnantajan näkemyksen mukaan kyseessä ovat laittomat lakot, koska ilmoitusta näistä työtaistelutoimenpiteestä ei ole annettu ennakkoon.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n työtaistelutoimenpiteet eivät koske sanomalehtien varhaisjakelua. Postin myymälöissä ja muiden yritysten yhteydessä toimivissa Postin myyntipisteissä palvelut jatkuvat normaalisti.

Työtaistelutoimenpiteiden taustalla on Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimus, joka umpeutui 15. lokakuuta. Meneillään olevissa työehtosopimusneuvotteluissa on tavoitteena solmia uusi sopimus mahdollisimman pian.

Lisätietoja: Postin asiakaspalvelu vastaa kuluttajille numerossa 0200 71000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-20 ja la klo 9-14 ja yrityksille numerossa 0200 77000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-18.

Lisätiedot medialle: Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366