Rautakesko ja Itella Logistiikka ovat allekirjoittaneet kuljetussopimuksen Suomen varastojakeluista

14.12.2010

Rautakesko ja Itella Logistiikka ovat solmineet kuljetussopimuksen varastojakeluista Rautakeskon kotimaan asiakkaille. Uudella sopimuksella Itellasta tulee Rautakeskon varasto- ja kuljetuskumppani, joka operoi kaikissa Rautakeskon toimintamaissa samoilla tavaran varastointi- ja jakelumenettelytavoilla.

Sopimus kattaa Rautakeskon tavaroiden kuljetukset varastoista K-rauta-, Rautia- ja K-maatalouskauppoihin ja muihin K-asiakassopimuskauppoihin. Varastojakelussa kuljetetaan pääosin oman maahantuonnin ja terminaalitavaravirran tavaraa. Rautakeskolla on vuodessa noin 24 000 asiakastoimitusta, joissa kuljetetaan yhteensä 130 000 tonnia rautakaupan tuotteita.

- Koko toiminta-alueen kattavalla kuljetussopimuksella saavutetaan yksinkertaisemmat, suoraviivaisemmat ja tehokkaammat logistiset prosessit ja vastuut, sanoo Rautakeskon logistiikkajohtaja Olli Salmivaara.

- Olemme erittäin iloisia yhteistyömme syvenemisestä tällä merkittävällä kuljetussopimuksella. Itella Logistiikka on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia logistiikkapalvelujen tarjoajia. Pystymme tarjoamaan Rautakeskolle kustannustehokkaan logistiikan kokonaispalvelun, johtaja Jarmo Halonen Itella Logistiikasta kertoo.

Itella Logistiikka on hoitanut Rautakeskon Suomen varastointipalvelut vuodesta 2002 alkaen. Marraskuussa 2008 Rautakesko valitsi Itella-konserniin kuuluvan Itella Logistiikan kansainväliseksi logistiikkakumppanikseen. Sopimus sisältää rautakauppatuotteiden varastoinnin, terminaalitoiminnot ja myymäläjakelut. Tuolloin solmittu yhteistyösopimus laajensi toiminnan Norjaan ja Ruotsiin, ja myöhemmin muihin Rautakeskon toimintamaihin Baltiassa ja Venäjällä.

Lisätietoja medialle:
Rautakesko, logistiikkajohtaja Olli Salmivaara, puh. 050 306 4130
Itella Logistiikka, johtaja Jarmo Halonen, puh. 040 900 6466

Itellan MediaDesk palvelee toimittajia numerossa 020 452 3366 arkisin klo 8.30 - 16.30.

Itellaan liittyvää kuvamateriaalia on saatavissa konsernin nettisivujen Media-osiosta Kuvapalvelu ja logot.

Rauta- ja sisustuskauppaa sekä maatalouskauppaa harjoittavan Rautakeskon (www.rautakesko.com) vähittäiskauppaketjut ovat K-rauta, Rautia, Byggmakker, Senukai, OMA ja K-maatalous. Rautakesko johtaa ketjujaan, yhdistää niiden ostovoiman, järjestää tehokkaan logistiikan, hankkii kauppapaikat ja takaa kaupoille vahvan markkinointi- ja kehitystuen. Rautakesko toimii Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

Itella-konserniin kuuluva Itella Logistiikka tukee ja kehittää asiakasyritystensä liiketoimintaa tarjoamalla palveluita rahtiin ja huolintaan, kuljetuksiin ja jakeluihin, varastointiin sekä sopimuslogistiikan kokonaisratkaisuihin. Itella Logistiikan liikevaihto vuonna 2009 oli 714 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee lähes 10 000 henkilöä kahdeksassa maassa (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Latvia, Liettua, Viro ja Venäjä). www.itella.fi/logistiikka