Postityöntekijöiden ylityökielto ja lentomekaanikkojen lakko voivat viivästyttää postinkulkua

25.10.2010

Posti- ja logistiikka-alan unionin viime viikolla käynnistämä yli- ja lisätyökielto voi aiheuttaa edelleen häiriöitä postinkululle eri puolilla Suomea. Ilmailualan lakko viivästyttää lentoteitse kulkevan postin kulkua Etelä- ja Pohjois-Suomen välillä sekä lähtevää ja tulevaa ulkomaan postia, jos lentoja joudutaan peruuttamaan.

Yli- ja lisätyökielto voi viivästyttää postinkulkua noin vuorokaudella, pääsääntöisesti postit saadaan jaettua kuitenkin normaalin aikataulun mukaisesti. Ylityökielto ei koske sanomalehtien varhaisjakelua. Palvelut Postin myymälöissä ja muiden yritysten yhteydessä toimivissa Postin myyntipisteissä jatkuvat normaalisti.

Ilmailualan lakon aiheuttaman viiveen arvioidaan olevan vuorokauden mittainen, jos postia kuljettavia lentovuoroja perutaan. Lentoteitse kulkee ns. yön yli -tuotteita eli 1. luokan kirjeitä, pikakirjeitä ja -paketteja sekä osa sanoma- ja aikakauslehdistä.

Lisätietoja: Postin asiakaspalvelu vastaa kuluttajille numerossa 0200 71000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-20 ja la klo 9-14 ja yrityksille numerossa 0200 77000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-18.

Lisätietoja tiedotusvälineille: Itella MediaDesk  020 45 23366