Postinkulussa häiriöitä ylityökiellon vuoksi

20.10.2010

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n keskiviikkoyönä 20.10. työtaistelutoimenpiteenä käynnistämä yli- ja lisätyökielto on aiheuttanut häiriöitä postinkulussa eri puolilla Suomea. Tänään jakamatta jääneet lähetykset jaetaan vuorokauden viiveellä ja ne ovat vastaanottajilla pääsääntöisesti torstaina.

Ylityökielto ei koske sanomalehtien varhaisjakelua. Postin myymälöissä ja muiden yritysten yhteydessä toimivissa Postin myyntipisteissä palvelut jatkuvat normaalisti.

Taustalla on Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimus, joka umpeutui 15. lokakuuta. Meneillään olevissa työehtosopimusneuvotteluissa on tavoitteena solmia uusi sopimus mahdollisimman pian ja saavuttaa myös jatkossa sellainen neuvottelutulos, joka mahdollistaa Itellan ja työntekijöiden hyvän yhteistyön ja tiiviin keskusteluyhteyden postialalla meneillään olevien isojen haasteiden edessä. Postitoiminnan taloudellinen tilanne on heikentynyt nopeasti, siksi erittäin maltillinen kustannusten nousu on välttämätöntä esimerkiksi lehtien jakelukustannusten kannalta. 

Lisätiedot: Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366