Postinkäsittelyssä edelleen ruuhkaa

29.10.2010

Postinjakelun häiriöt jatkuvat edelleen koko maassa työtaistelutoimenpiteiden vuoksi. Lajitteluruuhkaa puretaan Helsingin postikeskuksessa ja pääosa ns. yli yön -lähetyksistä (1. luokan kirjeet, Pikakirjeet) saadaan käsiteltyä normaalissa aikataulussa ja ne saadaan jakeluun eri puolille Suomea viikonlopun jälkeen maanantaina. Muiden tuotteiden osalta ruuhkan purkaminen kestää useita vuorokausia, erityisesti aikakauslehtien, joukkokirjeiden ja mainosten lajittelu. Ne saadaan kokonaisuudessaan jaettua vastaanottajille vasta ensi viikon aikana. 2. luokan kirjeet saadaan jaettua vastaanottajille muutaman vuorokauden viiveellä, ensi viikon alkupuolella.

Voimassa on edelleen Posti- ja logistiikka-alan Unionin julistama lisä- ja ylityökielto, joka viivästyttää valtakunnallisesti kirjepostin kulkua sekä pakettien lajittelua Seinäjoen ja Tampereen postikeskuksissa.

Viivästykset koskevat päiväjakelussa jaettavia lähetyksiä:

Päiväpostin jakelutilanne vaihtelee alueittain ja päivittäin, sen vuoksi myöskään tarkkoja paikkakuntakohtaisia ennusteita ei voida antaa.

Normaalisti hoidetaan:

Jos marraskuun kahdelle ensimmäiselle viikolle 2.-11.11. ilmoitetut työnseisaukset alkavat, pitenee lähetysten toimitusaika ja ruuhkan purkaminen useisiin vuorokausiin.

Työnseisaukset olisivat:

Näistä mahdollisista työnseisauksista ja niiden vaikutuksista tiedotetaan tarvittaessa lisää myöhemmin.

Postinkulusta tiedotetaan seuraavan kerran maanantaina klo 9.00.

Työtaistelutoimenpiteiden taustalla on Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimus, joka umpeutui 15. lokakuuta. Meneillään olevissa työehtosopimusneuvotteluissa on tavoitteena solmia uusi sopimus mahdollisimman pian.

Lisätietoja:
Postin asiakaspalvelu vastaa kuluttajille numerossa 0200 71000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-20 ja la klo 9-14 ja yrityksille numerossa 0200 77000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-18.

Lisätiedot medialle:
Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366