Postinjakelussa edelleen häiriöitä työtaistelun vuoksi

26.10.2010

PAU:n yli- ja lisätyökielto viivästyttää postinkulkua edelleen eri puolilla maata noin vuorokauden verran. Työtaistelutoimenpiteet eivät koske sanomalehtien varhaisjakelua. Postin myymälöissä ja muiden yritysten yhteydessä toimivissa Postin myyntipisteissä palvelut jatkuvat normaalisti.

Yli- ja lisätyökielto uhkaa laajeta lakoiksi. Marraskuun kahdelle ensimmäiselle viikolle 2. - 11.11. ilmoitetut mahdolliset työnseisaukset kohdistuisivat Turun, Jyväskylän, Seinäjoen, Rovaniemen, Tampereen, Oulun ja Kuopion postikeskuksiin ja terminaaleihin postinlajittelun osalta. Postinjakelussa vaikutukset kohdistuisivat 21-25 -alkuisille postinumeroalueille Lounais-Suomessa ja 00-19 -alkuisille postinumeroalueille Etelä-Suomessa. Postin omissa myymälöissä lakko koskisi Turkua, Raisiota ja Kaarinaa. Tarkemmista vaikutuksista tiedotetaan myöhemmin.

Taustalla on Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimus, joka umpeutui 15. lokakuuta. Meneillään olevissa neuvotteluissa tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman nopeasti sellainen neuvottelutulos, joka mahdollistaa Itellan ja työntekijöiden hyvän yhteistyön ja tiiviin keskusteluyhteyden postialalla meneillään olevien isojen haasteiden edessä. Postitoiminnan taloudellinen tilanne on heikentynyt nopeasti, siksi erittäin maltillinen kustannusten nousu on välttämätöntä esimerkiksi lehtien jakelukustannusten kannalta.

Merkittävä postialaan vaikuttava tekijä on viestinnän sähköistyminen osana tietoyhteiskuntakehitystä. Sähköistyminen vähentää perinteisen postin määrää. Toinen postialaa muokkaava tekijä on ensi vuonna tapahtuva postilainsäädännön uudistaminen.

Lisätietoja: Postin asiakaspalvelu vastaa kuluttajille numerossa 0200 71000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-20 ja la klo 9-14 ja yrityksille numerossa 0200 77000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-18.

Lisätiedot medialle: Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366