Postinjakelumäärät jatkoivat vähentymistä alkuvuoden

21.06.2010

Tämän vuoden tammi-toukokuussa Itella jakoi osoitteellista postia 3 prosenttia eli noin 20 miljoonaa kappaletta vähemmän kuin samaan aikaan edellisvuonna. Itellan jakamien kirjeiden, lehtien, osoitteellisten suoramarkkinointiviestien ja pakettien määrä on vähentynyt jo yli 1,5 vuoden ajan. Jaettavan osoitteellisen postin määrä on pudonnut vuositasolla noin 200 miljoonalla kappaleella.

- Viestinnän siirtyminen paperisesta sähköiseksi sekä talouden taantuma vaikuttavat kumpikin postimäärien vähentymiseen. Itella on tehnyt parhaansa sopeutuakseen muutoksiin tehokkaalla kustannusten hallinnalla. Viestinvälitys-liiketoiminnassa henkilömäärä on vajaassa kahdessa vuodessa vähentynyt noin 1500 hengellä. Tästä huolimatta yksikkökustannukset kasvavat, koska yleispalveluvelvoite eli viisipäiväinen jakelu sekä laaja toimipaikkaverkosto aiheuttavat kustannuksia, jotka eivät nopeasti jousta jaettavien määrien mukaan. Postivolyymeissä ei ole ainakaan vielä nähtävissä suhdanteen parantumisesta johtuvia selkeitä merkkejä, Itella Viestinvälitys -liiketoimintaryhmän johtaja Kari Kivikoski kertoo.

 

Lisätietoja:
Itellan MediaDeskissä puh. 020 452 3366 palvelemme toimituksia keskitetysti, kaikissa Itellaa koskevissa asioissa arkisin klo 8.30 - 16.30 välisenä aikana.

Kuvamateriaali:
Itellaan liittyviä valokuvia ja logoja on saatavissa nettisivujen Media-osiosta (Kuvapalvelu ja logot): www.itella.fi/media:

 

Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan aloilla Pohjois- ja Keski-Euroopassa sekä Venäjällä. Vuoden 2009 liikevaihto oli 1 820 miljoonaa euroa. Henkilöstömäärä on noin 29 000. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa www.itella.fi/konserni.