Postin uudet siniset kirjelaatikot avataan joulutervehdyksille 1. joulukuuta

30.11.2010

 

Vilkkaimmille asioimispaikoille asennetut Postin uudet siniset kirjelaatikot avataan kotimaan joulutervehdyksille 1. joulukuuta. Siniseen laatikkoon voi jättää edullisemmat 55 sentin kotimaan joulutervehdykset ja punaiset joulukorttien postituskuoret 15. joulukuuta asti.

1. luokan kotimaan joulutervehdykset voi pudottaa laatikkoon vielä 21. joulukuuta asti.

Muilla postituspaikoilla on vain keltainen kirjelaatikko, johon voi jättää sekä joulutervehdykset että muun postin. Kaikki lähetykset voi jättää tuttuun tapaan myös Postin myymälöihin ja myyntipisteisiin.

 

Vuoden vilkkaimpana korttisesonkina joulun aikaan suomalaiset lähettävät noin 50 miljoonaa joulutervehdystä. Marraskuussa keltaisten laatikoiden rinnalle asennetut siniset kirjelaatikot helpottavat jouluruuhkaa ja tehostavat joulupostin käsittelyä. Asiakkaiden käytössä on aiempaa enemmän kirjelaatikoita ja jouluposti voidaan käsitellä entistä joustavammin omina erinään lajittelukeskuksissa.

Nettisivuilta tieto lähimmästä kirjelaatikosta

Uusi kirjelaatikoiden hakupalvelu Postin nettisivuilla helpottaa postin lähettäjiä. Hakupalvelun avulla voi helposti etsiä lähimmän kirjelaatikon sijainnin ja tiedon laatikon tyhjennysajasta.

Palvelu löytyy osoitteesta www.posti.fi (Etsi, seuraa ja löydä > Kirjelaatikkohaku).

Joulun jälkeen siniset kirjelaatikot suljetaan hetkeksi

Siniset kirjelaatikot ovat helpottamassa jouluruuhkaa 21. joulukuuta saakka, jonka jälkeen ne suljetaan. Uudet laatikot avautuvat jälleen helmikuun alussa, jolloin kirjeiden lähettämiseen tulee uusia vaihtoehtoja.

Lisätietoja:

Postin asiakaspalvelu, asiakaspalvelu@posti.fi tai puh. 0200 71000 (pvm/mpm, ma-pe klo 8 – 20, la 9 -14) ja internet www.posti.fi/joulu.

Itellan MediaDesk palvelee toimittajia numerossa 020 452 3366 arkisin klo 8.30 – 16.30.

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön on saatavissa Itellan Media-osiosta, www.itella.fi/media > Kuvapalvelu ja logot.