Pörssitiedote: Itellan osavuosikatsaus tammi-syyskuu 2010

27.10.2010

ITELLA OYJ PÖRSSITIEDOTE 27.10.2010 KELLO 10  

Tammi-syyskuu 2010

Heinä-syyskuu 2010

Konsernijohtaja Jukka Alho: 

"Suhdannekäänne on vaikuttanut Itellan kysyntään suhteellisen myöhäisessä vaiheessa, mutta kolmannella vuosineljänneksellä muutos on ollut selkeä. Kasvua on erityisesti kotimaan pakettipalveluissa sekä logistiikan volyymeissä kautta linjan. Sama myönteinen kehitys koskee Venäjän liiketoimintaamme.

Itella Informaatiossa on jatkunut vakaa kehitys.

Itella Viestinvälityksessä postipalveluiden kysyntä ja kannattavuus ovat edelleen suurissa paineissa. Hintatasomme ei ole kehittynyt kustannuskehityksen mukaisesti, osin viranomaisvalvonnasta johtuen. Tuottavuutta on parannettu muun muassa henkilöstömäärää sopeuttamalla, mutta nämä toimet eivät ole riittäneet.

Postitoiminnan lähiaikojen terve kehitys ratkaistaan sekä meneillään olevissa työmarkkinaneuvotteluissa että postipalvelulain lainsäädäntötyössä."

 

LIITTEET
Itellan osavuosikatsaus kokonaisuudessaan (pdf)

LISÄTIETOJA
Talous- ja rahoitusjohtaja Tuija Soanjärvi, puh. 020 45 20907, etunimi.sukunimi@itella.com

JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.itella.fi/talous

SEURAAVA TULOSJULKISTUS
Tilinpäätöstiedote 2010 julkaistaan ke 16.2.2011

VALOKUVAT JA LOGOT
www.itella.fi/media

 

Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan aloilla Pohjois- ja Keski-Euroopassa sekä Venäjällä. Vuoden 2009 liikevaihto oli 1 820 miljoonaa euroa. Henkilöstömäärä on noin 28 000. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa www.itella.fi/konserni.