Pörssitiedote: Itellan osavuosikatsaus tammi-kesäkuu 2010

28.07.2010

ITELLA OYJ PÖRSSITIEDOTE 28.7.2010 KELLO 10

Tammi-kesäkuu 2010

Huhti-kesäkuu 2010

 

Konsernijohtaja Jukka Alho:

"Itellan liikevaihdossa ei ole vielä nähtävissä selkeää suhdannekäännettä. Logistiikka on herkin ilmapuntari, ja katsauskauden tuloksen perusteella näkymät ovat hitaasti elpymässä.  Markkinoiden piristymistä on viime aikoina ollut nähtävissä esimerkiksi kansainvälisessä rahdissa ja Venäjän varastologistiikassa.

Kotimaassa olemme tulossa tilanteeseen, jossa matalasuhdannetta seuraa postilähetysten kiihtyvä sähköistyminen. Odotettavissa on siis vuosia kestävä sopeutuminen aleneviin volyymeihin. Tähän liittyy luonnollisesti myös pidempiaikainen työvoiman sopeuttamistarve.

Kotimaisen postitoiminnan kannattavuus ei ole enää riittävällä tasolla, ja kehitys on mennyt huonompaan suuntaan. Tästä huolimatta Suomen viranomaisvalvonnalla heikennetään postitoiminnan kannattavuutta. Muissa maissa ja muilla toimialoilla tavoitteena on vastaavissa tilanteissa ollut toimintaedellytysten vahvistaminen. Näin eritoten, kun on kyse kansalaisten peruspalveluista. Toimintaedellytysten vaikeutuminen tuo henkilöstön vähentämispaineiden lisäksi merkittäviä haasteita erityisesti haja-asutusalueiden postipalvelujen tuottamiseen. "

 

 

LIITTEET
Itellan osavuosikatsaus kokonaisuudessaan

LISÄTIETOJA
Talous- ja rahoitusjohtaja Tuija Soanjärvi, puh. 020 45 20907,
sähköposti: etunimi.sukunimi@itella.com

JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.itella.fi/talous

TALOUDELLINEN TIEDOTTAMINEN VUONNA 2010
Osavuosikatsaus tammi-syyskuu ke 27.10.

VALOKUVAT JA LOGOT
www.itella.fi/media

 

Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan aloilla Pohjois- ja Keski-Euroopassa sekä Venäjällä. Vuoden 2009 liikevaihto oli 1 820 miljoonaa euroa. Henkilöstömäärä on noin 29 000. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa www.itella.fi/konserni.