Pohjois-Suomessa häiriöitä postinjakelussa laittoman työtaistelutoimenpiteen takia

27.10.2010

Rovaniemen terminaalin postinlajitteluhenkilöstö marssi ulos työpaikaltaan varhain keskiviikkoaamuna. Työnantajan näkemyksen mukaan kyseessä on laiton lakko, koska ilmoitusta tästä työtaistelutoimenpiteestä ei ole annettu ennakkoon.

Postinjakelu viivästyy 96- ja 99 -alkuisilla postinumeroalueilla laittoman työtaistelun vuoksi. Keskiviikon postien jakelu vastaanottajille viivästyy vuorokaudella lähinnä 1. luokan kirjeiden osalta, myös osa 2. luokan kirjeistä ja Maksikirjeistä jaetaan vastaanottajille vasta torstaina. Päiväpostin mukana jaettavat sanomalehdet saadaan pääsääntöisesti jaettua tänään keskiviikkona.  Myös varhaisjakelussa jaettavat sanomalehdet jaetaan vastaanottajille normaalisti.

Postin myymälöissä ja muiden yritysten yhteydessä toimivissa Postin myyntipisteissä palvelut jatkuvat normaalisti.

Taustalla on Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimus, joka umpeutui 15. lokakuuta. Meneillään olevissa työehtosopimusneuvotteluissa on tavoitteena solmia uusi sopimus mahdollisimman pian.

Lisätietoja: Postin asiakaspalvelu vastaa kuluttajille numerossa 0200 71000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-20 ja la klo 9-14 ja yrityksille numerossa 0200 77000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-18.

Lisätiedot medialle: Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366