Pääsiäiskortit postiin viimeistään 30.3.

26.03.2010

   

Perinteiset pääsiäiskortit kannattaa postittaa viimeistään tiistaina 30. maaliskuuta, jolloin ne ilahduttavat saajaansa juuri pääsiäisen alla.

Suomalaiset haluavat muistaa ystäviään ja tuttaviaan postikortilla kevään kynnyksellä. Pääsiäinen on yksi suosituimmista korttipäivistä, jolloin lähetetään noin 1,5 miljoonaa korttia.

Pääsiäistervehdyksiin on tarjolla kaksi erilaista postimerkkiä. Pari vuotta sitten aloitettua "Minun pääsiäiseni" -sarjaa jatkaa modernisti Kirsti Doukas, jonka pääsiäismunan muotoa toistavia uniikkeja sormuksia kuvataan postimerkissä. Kalevala-korun pääsuunnittelija Kirsti Doukas on suunnitellut sormukset nimenomaan postimerkkiä varten. Toisen pääsiäisaiheisen merkin tekijänä on korteistaan tunnettu Osmo Omppu Omenamäki, jonka kynästä on syntynyt "Pääsiäiskaksoset" -merkki.

Posti tarjoaa useita vaihtoehtoja pääsiäiskorttien lähettämiseen. Pääsiäistervehdykset voi lähettää helposti Postin verkkokaupasta (www.posti.fi/ostoksille). Ystävät ja tuttavat saavat postin mukana aidon, paperisen postikortin.  Palvelussa on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja pääsiäiskorttien lähettämiseen. Netistä lähetettävien pääsiäiskorttien viimeinen lähetyspäivä on 30. maaliskuuta kello 14.00 mennessä.

Viime vuonna pääsiäiskortteja lähetettiin noin 1,5 miljoonaa. Pääsiäinen on vakiintunut kolmanneksi vilkkaimmaksi korttisesongiksi joulun ja ystävänpäivän jälkeen. Kaikkiaan suomalaiset lähettävät vuodessa noin 70 miljoonaa postikorttia.

Sähköisten palvelujen yleistymisestä huolimatta postikortti on pitänyt pintansa koko 2000-luvun. Perinteinen postikortti on suomalaisille edelleen tärkeä muistamisen väline. Aito paperinen kortti koetaan arvoksi sinänsä ja se ilahduttaa saajaansa.

 

Lisätietoja:
tuotepäällikkö Mari Jäntti, puh. 020 451 7523, etunimi.sukunimi@posti.fi

 

Itella-konserni palvelee kuluttajia Posti-nimellä. Posti tarjoaa luotettavia palveluja asiointiin, muistamiseen ja tavoittamiseen. Viisipäiväinen perusjakelu tavoittaa kaikki suomalaiset - 5,3 miljoonaa kuluttajaa sekä 250 000 yritystä ja yhteisöä. Posti hoitaa myös suurimman osan maan sanomalehtien varhaisjakeluista sekä jakaa suoramainoksia ja kaupunkilehtiä. Noin 1 100 Postin myymälää ja myyntipistettä tarjoavat kuluttajille ja pk-yrityksille henkilökohtaista palvelua. Posti palvelee kuluttajia myös puhelimessa ja verkossa osoitteessa www.posti.fi.