Oulun Sähkönmyynti nostaa asiakkaat keskiöön Itella CEMillä

31.05.2010

Energiayhtiö Oulun Sähkönmyynti Oy on tehnyt Itella Asiakkuusmarkkinoinnin kanssa sopimuksen Itella CEM -palvelun käyttöönotosta. CEM-palvelu (Customer Experience Management) on verkkopohjainen ohjelmisto- ja palvelukokonaisuus asiakkaiden analysointiin sekä siihen perustuvan kohdennetun markkinoinnin suunnitteluun, hallintaan ja seurantaan.

Oulun Sähkönmyynnin ja Itella Asiakkuusmarkkinoinnin sopimus kattaa kirje-, sähköposti- ja tekstiviestikampanjoinnin sekä asiakasprofiileihin ja reaaliaikaiseen analytiikkaan perustuvien kampanjoiden tuottamisen yrityksen asiakaspalveluun. Itella CEM -palvelua hyödynnetään uusasiakashankintaan, lisämyyntiin sekä asiakasuskollisuuden lisäämiseen.

- CEMin avulla voimme hallita asiakkuuksien kehittämiseen liittyvää koko kohdennetun markkinoinnin arvoketjua.  Sen avulla ymmärrämme asiakkaidemme käyttäytymistä paremmin ja voimme myös palvella heitä henkilökohtaisemmin ja ajantasaisemmin, summaa Oulun Sähkönmyynnin hankintajohtaja Arto Sutinen.

Oulun Sähkönmyynnille toteutettiin alkuvuonna Itella CEM -palvelun pilottiprojekti, jossa kartoitettiin yrityksen liiketoiminnalliset tarpeet ja kasvustrategia sekä selvitettiin käytössä olevat asiakasrekisterit ja niiden hyödyntämismahdollisuudet asiakkuuksien kehittämisessä. Pilotin aikana hahmoteltiin myös suunnitelma kohdennetusta ja vuorovaikutteisesta markkinointimallista sekä laskelmat sen tuottamista liikevaihtohyödyistä.

- On hienoa että Oulun Sähkönmyynti ensimmäisenä paikallisena energiayhtiönä lähtee tällä tavoin kehittämään asiakaslähtöisempää ja analyyttistä markkinointimallia. Energia-ala on kovin perinteinen ja asiakastietoa ei ole aiemmin nostettu näin toiminnan keskiöön, sanoo Itella Asiakkuusmarkkinoinnin Markus  P.  Vuorinen.

 

Lisätietoja:

Itellan MediaDeskissä puh. 020 452 3366 palvelemme toimituksia keskitetysti, kaikissa Itellaa koskevissa asioissa arkisin klo 8.30-16.30.

Lisää CEM-palvelusta Itellan internetsivuilta www.itella.fi/cem.

Itella Asiakkuusmarkkinointi on Suomen johtava kohdennetun markkinoinnin asiantuntijayritys. Se tarjoaa ideoita, työkaluja ja ratkaisuja asiakasymmärryksen lisäämiseen ja myynnin kasvattamiseen. Itella Asiakkuusmarkkinoinnin ydinpalveluita ovat kohdennetun markkinoinnin suunnittelu, asiakkuusohjelmien ja markkinoinnin monikanavainen toteutus sekä niiden tuloksellisuuden seuranta. Itella Asiakkuusmarkkinointi -liiketoimintayksikkö toimii Suomessa ja Venäjällä, ja se kuuluu Itella Viestinvälitys -liiketoimintaryhmään. Itella-konsernissa on reilu 30 000 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2009 oli 1 898 miljoonaa euroa.

Oulun Sähkönmyynti Oy on pohjoissuomalainen sähkökauppaan erikoistunut energiayhtiö, joka vastaa yhdeksän osakasyhtiönsä sähkön myyntiliiketoiminnasta. Se on puhtaan suomalaisen sähköntuotannon edelläkävijä. Sähkö tehdään yksinomaan suomalaisista raaka-aineista: tuulesta, vedestä, turpeesta ja puusta. Oulun Sähkömyynnin liikevaihto on noin 90 miljoonaa euroa ja se on osa Oulun Energia -konsernia, joka kattaa koko energia-alan arvoketjun.