NetPosti-palveluun kolahti marraskuussa puoli miljoonaa viestiä

08.12.2010

Lähettäjien määrä kasvaa koko ajan, käyttäjät saavat yhä suuremman osan postistaan sähköisesti

NetPostiin lähetettyjen e-kirjeiden ja e-laskujen määrä on kasvanut huimasti vuoden 2010 aikana. Kirjemäärissä on rikottu ennätyksiä kuukausittain, ja marraskuussa ylittyi 500 000 lähetetyn e-kirjeen ja e-laskun raja. Viestimäärät ovat kasvaneet merkittävästi, koska NetPostia käyttävien lähettäjäyritysten ja organisaatioiden määrä on kasvanut. Tänä vuonna NetPostiin toimitettava e-kirjeiden ja e-laskujen määrä ylittää viisi miljoonaa kirjettä.

- NetPostista on tullut monipuolisin ja kattavin sähköisen asioinnin palvelu. NetPostin käyttäjät ovat toivoneet, että he saisivat NetPosti-laatikkoonsa yhä enemmän sisältöä, ja heidän toiveensa on nyt toteutunut. Mitä useampia lähettäjiä on mukana, sitä paremmin NetPosti palvelee kuluttaja-asiakkaidensa tarpeita. Se tietysti houkuttelee palveluun lisää käyttäjiäkin. Myönteinen kierre on syntynyt, kertoo NetPosti-palvelun kehitysjohtaja Pasi Ketonen.

Viimeisen kolmen kuukauden aikana NetPostiin on tullut runsaasti uusia lähettäjiä, muun muassa Eduskunta.

NetPostia kehitetään käyttäjien ja tietoyhteiskunnan tarpeisiin

NetPosti on sisältöriippumaton sähköinen asiointipalvelu, jonne vastaanottaja voi vastaanottaa asiapostinsa sähköisesti laskuista palkkakuitteihin ja järjestöviesteihin saakka. Lisäksi palvelusta löytyy kattavasti erilaisia viranomaislomakkeita, joiden määrä on myös kasvanut huimasti ja on nyt lähes 7 000.

- Itella näki jo vuonna 2000 perustaessaan NetPostin maailman muuttuvan sähköiseen suuntaan. Palvelua on kehitetty merkittävästi, ja olemme olleet aktiivisesti mukana ajamassa tietoyhteiskunnan asiaa. Meidän käsityksemme on, että toimiva tietoyhteiskunta hyödyttää sekä yrityksiä, organisaatioita että kansalaisia ja sitä kautta koko yhteiskuntaa, toteaa Ketonen.

NetPostia on kehitetty viime vuosina muun muassa integroimalla se osaksi muita palveluita. S-Pankki, Tapiola Pankki, Ilkka ja Pohjalainen, Lyyra sekä Oulun kaupungin omaoulu.fi-kuntalaisportaali ovat ottaneet NetPostin osaksi omaa palveluaan.

Lisätietoja:

Kehitysjohtaja Pasi Ketonen, Itella Oyj/NetPosti-palvelut, puh. 040 820 8808, etunimi.sukunimi@itella.com, www.netposti.fi.

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön on saatavissa Itellan Media-osiosta, www.itella.fi/media > Kuvapalvelu ja logot.

 

NetPosti on kuluttajien turvallinen sähköinen asiointipalvelu, joka sisältää postilaatikon, seitsemän vuoden arkiston ja 7 000 sähköistä asiointilomaketta ja 170 näköislehteä 80 eri kustantajalta. Lähettäjäyrityksiä palvelussa on tällä hetkellä 4 000 ja kuluttajia 280 000. Vuonna 2009 palvelun kautta toimitettiin yli 3 miljoonaa sähköistä kirjettä kuluttajille. Itella on laajentamassa NetPostia myös yritys- ja yhteisövastaanottajille. NetPostiin voi tutustua tarkemmin osoitteesta www.posti.fi/netposti.