Lentopostissa viipeitä lakkoilun takia – joulupostit kulkevat edelleen ajoissa perille

07.12.2010

Kotimaan lentoteitse kulkevat lähetykset Etelä- ja Pohjois-Suomen välillä viivästyvät edelleen noin vuorokaudella Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen lakon ja siihen liittyvien tukilakkojen vuoksi. Finnairin Helsingin ja Oulun välisten reitti- ja rahtilentojen peruuntuminen voi näkyä postinkulun viipeinä myös muualla maassa. Lentopostina kulkevat ns. yön yli -tuotteet eli 1.luokan kirjeet, pikakirjeet ja -paketit sekä osa sanoma- ja aikakauslehdistä. Lähetysten viivästymiset pyritään minimoimaan poikkeusjärjestelyin maantiekuljetuksilla.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on aloittanut lentoteitse kulkevaan ulkomaan postiliikenteeseen liittyvän tukilakon. Lakot viivästyttävät lentoteitse kulkevan ulkomaanpostin kulkua Suomesta ja Suomeen sekä kirjeiden että pakettien osalta 1-2 vuorokautta. Mikäli ulkomaille lähetetty tai sieltä tuleva lentoposti kulkee kotimaassa Helsinki-Oulu -välillä, saattaa viivettä olla 3 vrk, koska kaikki postit joudutaan kuljettamaan maanteitse.

Lakoista huolimatta joulupostit saadaan kuitenkin toistaiseksi toimitettua kaikkiin maihin ajoissa, tarvittaessa maantie- ja merikuljetuksin. Tilannetta seurataan ja lakkojen vaikutuksesta postinkulkuun tiedotetaan päivittäin.

 

Lisätiedot medialle: Itellan MediaDesk, puh. 020 452 3366