Laittomat työtaistelut viivästyttävät postinkulkua koko Suomessa (päivitetty 28.10. klo 17.15)

28.10.2010

Postinjakelu viivästyy koko Suomessa Itellan lajittelu- ja jakeluhenkilöstön laittomien lakkojen vuoksi. Postinlajittelun ruuhkautumisen vuoksi osa lähetyksistä saadaan jaettua vastaanottajille vuorokauden viiveellä, osa vasta ensi viikon alussa.

Viiveet koskevat päiväjakelussa jaettavia:

 Normaalisti hoidetaan:

Päiväpostin jakelutilanne vaihtelee alueittain ja päivittäin, sen vuoksi myöskään tarkkoja paikkakuntakohtaisia ennusteita ei voida antaa. Mikäli työtaistelutoimenpiteet jatkuvat ja laajenevat, pitenee lähetysten toimitusaika ja ruuhkan purkaminen useisiin vuorokausiin.

Viivästyksiä ovat eniten aiheuttaneet laittomat työtaistelutoimenpiteet. Työnantajan näkemyksen mukaan kyseessä ovat laittomat lakot, koska ilmoitusta näistä työtaistelutoimenpiteestä ei ole annettu ennakkoon. Laittomien lakkojen lisäksi viivästyksiä aiheuttaa Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n julistama lisä- ja ylityökielto.

Työtaistelutoimenpiteiden taustalla on Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimus, joka umpeutui 15. lokakuuta. Meneillään olevissa työehtosopimusneuvotteluissa on tavoitteena solmia uusi sopimus mahdollisimman pian.

Lisätietoja: Postin asiakaspalvelu vastaa kuluttajille numerossa 0200 71000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-20 ja la klo 9-14 ja yrityksille numerossa 0200 77000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-18.

Lisätiedot medialle: Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366