Joulupukki poro ja revontulet siivittävät joulupostin matkaa

27.10.2010

Joulupostimerkit ilmestyvät 5. marraskuuta. Merkkejä on kolme: kahden merkin arvo vastaa joulutervehdysten edullisempaa postimaksua, kolmas on 1. luokan ikipostimerkki. Merkit on kuvittanut Tommi Vallisto.

Toisessa 0,55 euron arvoisessa joulupostimerkissä aiheena on joulupukki, toiseen Tommi Vallisto on piirtänyt poron. Näillä merkeillä lähetettävät joulutervehdykset tulee postittaa kotimaahan viimeistään keskiviikkona 15.12.

Joulun 1. luokan ikipostimerkissä on kuvituksena joulun taikaa Lapin tunturimaisemassa. Tällä postimerkillä lähetykset ennättävät vastaanottajalle jouluksi, kun ne postitetaan viimeistään tiistaina 21.12. Ikimerkillä voi postittaa enintään 20 gramman painoisen joulutervehdyksen kaikkiin maihin.

Uusien joulupostimerkkien joulupukki- ja porokuvitus sekä Lapin tunturimaisema kertovat siitä, miten joulu nähdään maailmalla ja varsinkin Aasiassa.

Suomalaiset joulupostimerkit ilmestyvät myös Japanissa

Tänä vuonna samanaikaisesti joulupostimerkkien kanssa ilmestyy yhteisjulkaisu Japanin postin kanssa.

Suomeessa julkaistaan viiden merkin euroarvoinen pienoisarkki neljän japanilaisen suunnittelijan Masaki Koiden, Sonoko Arain, Ken Kuroin ja Goro Sasakin kuvittamana. Yhteisjulkaisun painosmäärä on Suomessa 500 000 arkkia.

Tommi Valliston suunnittelemat joulupostimerkit ilmestyvät Japanissa 8.11. Viime vuonna Japanissa julkaistiin kaksi Minna Immosen suunnittelemista Suomen joulupostimerkeistä.

Uusien postimerkkien ensipäivänleimaus on Postimerkki 2010 -tapahtuman yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa, Messuaukio 1, 00520 Helsinki.

Lisätietoja:
Postimerkkikeskus, johtaja Markku Penttinen, puh. 0400 421 999, sähköposti: etunimi.sukunimi@posti.fi.

Teknisistä tiedoista:
tuotepäällikkö Tommi Kantola, puh. 020 451 5531, etunimi.sukunimi@posti.fi.

Itellan Viestinnän yhteyshenkilö:
tiedottaja Salla Lappalainen, puh. 020 451 7993, etunimi.sukunimi@itella.com

Itellan kuvapankista löydät kuvia postimerkkiluonnoksista tiedotusvälineiden käyttöön. Kuvamateriaalia on saatavissa konsernin nettisivujen Media-osiosta (Kuvapalvelu ja logot): www.itella.fi/group/media  -> Postimerkit