Joulupostin lähettäminen alkaa

03.11.2010

Joulupostimerkit tulevat myyntiin 5. marraskuuta. Merkkejä on kolme: kaksi joulutervehdyksiin tarkoitettua 55 sentin arvoista merkkiä ja kolmas 1. luokan ikipostimerkki. 0,55 euron postimerkeissä esiintyvät joulupukki ja poro. 1. luokan merkissä on tunturimaisema. Merkkien taiteilija on Tommi Vallisto.

0,55 euron joulupostimerkeillä lähetettävät joulutervehdykset tulee postittaa kotimaahan viimeistään keskiviikkona 15.12. 1. luokan kirjeenä lähetettävät joulukortit ennättävät vastaanottajalle jouluksi, kun ne postitetaan viimeistään tiistaina 21.12.

 

Postimerkkejä saa yhteensä noin 4 000 myyntipisteestä: posteista, kioskeista, kirjakaupoista, päivittäistavarakaupoista ja tavarataloista. Postimerkkien jälleenmyyjän tunnistaa postimerkkejä -tarrasta. Joulupostimerkit voi ostaa kätevästi kotiin toimitettuna myös Postin verkkokaupasta www.posti.fi/ostoksille.

Joulutervehdysten lähettäminen sujuu tänäkin vuonna tutun punaisen postituskuoren avulla. Punainen postituskuori on tarkoitettu kotimaan joulutervehdyksille, joissa on 0,55 euron joulupostimerkki. Kuori jaetaan jokaiseen talouteen viikolla 46. Siihen laitetut joulutervehdykset voi jättää postiin tai kirjelaatikkoon jo hyvissä ajoin 15.11.-15.12. välisenä aikana. Tervehdykset jaetaan vastaanottajille 7.12. alkaen. Lisää kuoria saa Postin myymälöistä ja myyntipisteistä.

Joulukortteja kirjoittaessa kannattaa muistaa, että ajoissa lähettäminen ja oikea osoite takaavat tervehdyksen perille jouluksi. Täsmällisiin osoitetietoihin kuuluvat vastaanottajan nimitiedot, kadun nimi, kiinteistön numero, mahdollinen rappu ja oven numero, postinumero sekä postitoimipaikan nimi.

Lisätietoa joulupostin tärkeistä päivämääristä ja hinnoista saa Postin asiakaspalvelusta 0200 71000 (pvm/mpm) ja internetistä www.posti.fi/joulu.
 
Lisätietoja medialle:
Joulupostiasiat: Kuluttajapalvelut, tuotepäällikkö Mari Jäntti, puh. 040 562 5273, etunimi.sukunimi@posti.fi
 
Itellan kuvapankista löydät kuvia postimerkkiluonnoksista tiedotusvälineiden käyttöön. Kuvamateriaalia on saatavissa konsernin nettisivujen Media-osiosta: www.itella.fi/media > Kuvapalvelu ja logot > Postimerkit