Itellan tilinpäätöstiedote 2009: Tulevaisuuden toimintaedellytyksiä vahvistettiin

11.02.2010

ITELLA OYJ PÖRSSITIEDOTE 11.2.2010 KELLO 10

Vuosi 2009

 

Loka-joulukuu 2009

 

 

Konsernijohtaja Jukka Alho:

"Vuonna 2009 Itellassa panostettiin vahvasti tulevaisuuden kilpailukykyyn ja sopeutettiin toimintaa kysynnän muutoksiin. Haastavasta markkinatilanteesta huolimatta yhtiön kannattavuus ilman kertaluonteisia eriä oli lähes edellisvuoden tasolla. Koko vuoden liikevoittoa rasittivat merkittävät henkilöstöön liittyvät kertaluonteiset kulut. Viimeisen vuosineljänneksen aikana tehostusohjelma alkoi purra ja operatiivinen kannattavuus vahvistui verrattuna vastaavaan ajanjaksoon edellisvuonna. Kaiken kaikkiaan Itella on taloudellisesti terve yritys tämän suhdannekuopan jälkeenkin. Erityisen olennainen asia on vakaa kassavirta, minkä olemme pystyneet säilyttämään taloussuhdanteesta huolimatta.

Itella Informaation liiketoiminta kehittyi erityisen hyvin; kannattavuus parantui selkeästi edellisvuodesta. Itella Viestinvälityksen liikevaihto laski 2,1 prosenttia. Vaikka laskutuksen ja muun ns. transaktioviestinnän sähköistyminen on nyt käynnistynyt toden teolla, oli tämän vaikutus Itellan kirjejakeluihin jopa yllättävän pieni. Näin voidaan sanoa, koska jakeluvolyymin lasku oli matalasuhdanteesta huolimatta varsin maltillinen. Itella Logistiikan liiketoiminta elää suoraan teollisuuden tuonti- ja vientikaupan sekä kulutustavarakaupan vanavedessä. Sen volyymilaskut ovat vaihdelleet eri liiketoiminta-alueilla noin 10 ja 30 prosentin välillä.

Kuluttajien asiakastyytyväisyys nousi korkeammalle tasolle kuin koskaan aiemmin. 83 prosenttia suomalaisista antaa Postille arvosanan 'hyvä' tai 'erinomainen'.

Teemme lujasti töitä, jotta Itella on valmis, kun uusi postipalvelulaki astuu voimaan vuoden 2011 alusta. Olemme jo usean vuoden ajan investoineet postinkäsittelyn tuotantokoneiston uudistukseen ja toiminnan tehostamiseen. NetPosti - vastauksemme kuluttaja-asioinnin sähköistymiseen - on vakiinnuttanut asemansa. Siitä tulee kansainvälisestikin ainutlaatuinen, kun siihen liitetään pian e-laskujen vastaanottomahdollisuus. Tämän mahdollistaa vuonna 2009 perustettu Itella IPS Oy (Itella Payment Services), jolle saatiin Finanssivalvonnan toimilupa ja kaikki tekniset tuotantovalmiudet ennätysajassa. Asiakas - niin yritys kuin kuluttaja - voi jatkossa keskittää sähköistä asiointiaan entistä joustavammin."


LIITTEET
Itellan tilinpäätöstiedote kokonaisuudessaan 
Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä 

TALOUDELLINEN TIEDOTTAMINEN VUONNA 2010
Vuosikertomus 2009 ilmestyy viikolla 11 (suomi) ja 12 (ruotsi, englanti).
Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu pe 30.4.
Osavuosikatsaus huhti-kesäkuu ke 28.7.
Osavuosikatsaus heinä-syyskuu ke 27.10.

LISÄTIETOJA
Konsernijohtaja Jukka Alho, puh. 020 451 5600, etunimi.sukunimi@itella.com
Talous- ja rahoitusjohtaja Tuija Soanjärvi, puh. 020 45 20907, etunimi.sukunimi@itella.com
www.itella.fi/group/taloustiedot/

VALOKUVAT JA LOGOT
http://www.itella.fi/media

Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan aloilla Pohjois-Euroopassa, keskisessä Euroopassa sekä Venäjällä. Henkilöstömäärä on noin 30 000 ja vuoden 2009 liikevaihto oli 1 820 miljoonaa euroa. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa www.itella.fi/group.