Itellan suoramainonta on Suomen ensimmäinen hiilineutraali markkinointikanava

13.01.2010

Itellan tuottaman ja jakaman suoramainonnan hiilidioksidipäästöt neutraloidaan täysimääräisesti vuodesta 2010 alkaen. Itellan suoramainonnasta tulee näin ensimmäinen suomalainen hiilineutraali markkinointiväline.

Itellan mainosjakeluiden hiilidioksidipäästöt neutraloidaan täysimääräisesti vuodesta 2010 alkaen. Palveluiden tuottamat hiilidioksidipäästöt selvitetään osana Itellan vuotuista ympäristölaskentaa. Hiilidioksidipäästöjä vähennetään aktiivisesti sisäisillä toimenpiteillä, muun muassa kiinteistöjen energiansäästöllä ja vaihtoehtoajoneuvojen hankinnalla. Jäljelle jäävien päästöjen vastineeksi rahoitetaan ilmastohankkeita, joiden avulla vastaava määrä päästöjä vähenee toisaalla. Valituilla ilmastoprojekteilla on Gold Standard -sertifikaatti, joka on vapaaehtoisen päästökaupan arvostetuin standardi.

- Itellan suoramainonta on ensimmäinen hiilineutraali markkinointikanava Suomessa. Tiedossamme ei ole muita alan toimijoita, jotka neutraloisivat hiilidioksidipäästönsä asiakkaan puolesta. Toiminnallamme haluamme olla mukana kehittämässä alan ympäristötietoisuutta, kertoo Peter Raikamo, liiketoimintajohtaja Itella Asiakkuusmarkkinoinnista.

Itellan suoramainonnan hiilidioksidipäästöt ovat vuositasolla noin 20 000 tonnia, mikä vastaa 20 prosenttia Itella-konsernin Suomen päästöistä. Hiilineutraalius on jatkossa Itella Asiakkuusmarkkinoinnin jakelu- sekä tulostus- ja postituspalveluiden perusominaisuus, josta ei koidu asiakkaalle erillisiä kustannuksia.

Hiilineutraali suoramainonta on osa Itella Asiakkuusmarkkinoinnin Green DM -toimenpidekokonaisuutta, jolla pyritään vähentämään ilmastolle aiheutuvaa kuormitusta. Asiakkuusmarkkinoinnin ympäristöjärjestelmällä on ISO 14001 sertifikaatti.

Itella-konsernin ympäristöohjelman keskeisenä tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen 30 %:lla vuoteen 2020 mennessä.

Lisätietoja:
Itella Asiakkuusmarkkinoinnin konseptipäällikkö, Hanne Bergholm, puh. 040 837 0136
Itellan ympäristöohjelman hankejohtaja, Hanna Kaustia, puh. 040 765 7772
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@itella.com

www.itella.fi/green/
Itella Asiakkuusmarkkinoinnille ympäristösertifikaatti Suomessa

Itella Asiakkuusmarkkinointi auttaa yrityksiä tavoittamaan kohderyhmänsä, lisäämään myyntiä ja kehittämään asiakassuhteitaan. Se tarjoaa ratkaisut uusasiakashankintaan, kävijämäärien kasvattamiseen, lisä- ja ristikkäismyyntiin, asiakkuuden kehittämiseen sekä brandin rakentamiseen ja hallintaan. Vuonna 2007 käynnistetty Itella Asiakkuusmarkkinointi -liiketoimintayksikkö kuuluu Itella Viestinvälitys -liiketoimintaryhmään. Itella-konsernissa on noin 31 000 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli 1 953 miljoonaa euroa.