Itellan postinjakeluun suomalaista sähköautotekniikkaa

12.10.2010

Itella Oyj kokeilee Suomessa kehitettyä uutta sähköautotekniikkaa postinjakelussa pääkaupunkiseudulla ja Varkaudessa. Kokeilu alkaa lokakuussa, jolloin otetaan käyttöön kaksi täyssähköiseksi muunnettua Volkswagen Caddy -pakettiautoa. Nyt testikäyttöön tulevat autot on toteutettu Itellan, European Batteries Oy:n ja Valmet Automotive Oy:n yhteistyönä. 

Kokemuksia uuden tekniikan soveltumisesta postinjakeluun haetaan ensi kevääseen saakka. Autoja käytetään normaalissa postinjakeluajossa pääkaupunkiseudulla ja Varkaudessa. Kokeilun aikana kuljettajat tekevät säännöllisesti havaintoja autojen toiminnasta ja raportoivat niitä.

VTT vastaa autojen testauksesta ja käytön optimoinnista yhdessä autojen komponenttitoimittajien kanssa. Koska postinjakelu Suomessa asettaa erityisiä vaatimuksia sähköauton ominaisuuksille, täällä kehitettävä auto soveltuu vastaavaan käyttöön myös muissa maissa.

Itellalla on pitkät perinteet vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttämisestä kuljetuskalustossaan. Käytössä on ollut sähkö- ja maakaasuautoja. Lokakuussa otetaan myös postinjakelussa käyttöön ensimmäiset sekä maakaasulla että bensiinillä toimivat jakeluautot. Viisi Suomessa Bi-Fuel-autoiksi muunnettua ajoneuvoa sijoittuvat Tampereelle, Kotkaan ja Lappeenrantaan.

Maan suurimpana kuljetusyrityksenä Itellalla on merkittävä rooli tienkäyttäjänä ja ympäristöystävällisen kuljetustoiminnan kehittäjänä. Itellan käytössä on yli 5 000 ajoneuvoa, joilla ajetaan noin 100 miljoonaa kilometriä vuodessa. Itellan ympäristöohjelman keskeisenä tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 % vuoteen 2020 mennessä (vertailuvuotena 2007, suhteessa liikevaihtoon).

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:

- Itella Oyj: kehityspäällikkö Sampo Korkia-Aho, puh. 020 451 4630
- European Batteries Oy: varatoimitusjohtaja Martti Alatalo, matkapuh. 050 444 0830
- Valmet Automotive Oy: viestintäpäällikkö Teija Åhlman, puh. 020 484 8060

- Viestinnän yhteyshenkilö: tiedottaja Salla Lappalainen, puh. 020 451 7993

Itellan MediaDesk palvelee toimittajia numerossa 020 452 3366 (arkisin klo 8.30-16.30).

Itellaan liittyvää kuvamateriaalia on saatavissa konsernin nettisivujen Media-osiosta Kuvapalvelu ja logot > Viestinvälitys

Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan aloilla Pohjois- ja Keski-Euroopassa sekä Venäjällä. Henkilöstömäärä on noin 30 000 ja vuoden 2009 liikevaihto oli 1 820 miljoonaa euroa. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa www.itella.fi/konserni.