Itellan mittava investointi suomalaisen postitoiminnan kehittämiseksi loppusuoralla – järjestelmien hienosäätö meneillään

01.09.2010

 

Itellan uusi lajitteluteknologia on otettu asteittain käyttöön postinkäsittelyn logistisissa solmukohdissa Helsingin, Tampereen, Kuopion ja Oulun postikeskuksissa. Täysimittaisesti neljän postikeskuksen integroituna verkkona teknologia saadaan toimimaan vuoden loppuun mennessä. 

160 miljoonan euron suuruisella, lähes neljä vuotta kestäneellä investointihankkeella Itella varmistaa kustannustehokkaan ja nykyaikaisen postinkäsittelyn jatkuvuuden ja postin peruspalvelut kaikkialla Suomessa. Asiakkaalle uudistus näkyy entistä täsmällisempinä toimituksina sekä jatkossa uusina palvelumahdollisuuksina.

- Uuden teknologian käyttöönotto on ollut mittava urakka. Suurilta ongelmilta on vältytty, mutta haasteita on vielä lajittelujärjestelmien yhteensovittamisen hienosäädössä. Valitettavasti tämä voi näkyä ajoittain 1. luokan kirjepostin jakelun viiveinä muutamina seuraavina kuukausina. Syksyn aikana prosessit saadaan säädettyä täyteen toimintakuntoon ja vuoden loppuun mennessä meillä on toiminnassa yksi maailman parhaista postinkäsittelyverkoista, sanoo johtaja Matti Akonniemi.

Postikeskusten uusilla lajittelukoneilla käsitellään keskitetysti 1. ja 2. luokan kirjelähetyksiä, suoramarkkinointilähetyksiä sekä aikakauslehtiä.

Kaikki postilähetykset eivät sovellu kuitenkaan koneiden lajiteltaviksi ja käsin tehtävä lajittelu säilyy uuden tekniikan tukena. Karkeasti arvioituna vajaa 20 prosenttia lähetyksistä jää käsin lajiteltaviksi, muun muassa osa maksikirjeistä, joukkolähetyksistä ja lehdistä. Joulukorttiruuhkaa purettaneen jatkossakin sukkelin käsiparein, vaikka uudet koneet lukevat hyvin myös joulukorttien osoitteita.

Itellan lajitteluverkostoon kuuluvat lisäksi paketteja käsittelevä Vantaan logistiikkakeskus sekä yksiköt Lahdessa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Turussa, Seinäjoella, Jyväskylässä, Kajaanissa ja Rovaniemellä.

 

Lisätietoja:
Johtaja Matti Akonniemi, Itella Viestinvälitys, Itella Oyj, puh. 0400 400 239, etunimi.sukunimi@itella.com

Itellan MediaDesk palvelee toimittajia numerossa 020 452 3366 (arkisin klo 8.30-16.30).