Itellan kuljetuspalvelut uudistuvat kesäkuun alussa

31.05.2010

lmastoystävälliset kuljetukset ilman lisämaksua

Itellan kuljetuspalvelut sopimusasiakkaille uudistuvat 1.6.2010 alkaen. Uudistuksen myötä yksittäisten kuljetuspalvelujen käyttömahdollisuudet laajenevat. Samalla palvelulla voi jatkossa lähettää kaiken paketista isompiin lähetyksiin. Lisäksi palveluominaisuudet ja niihin saatavat lisäpalvelut monipuolistuvat.  

- Asiakkaidemme tarpeet muuttuvat ja me haluamme kehittää palveluitamme vastaamaan yhä paremmin näitä tarpeita. Uudistuksen tavoitteena on selkiyttää palveluvalikoimaa ja parantaa näin kilpailukykyä ja asiakastyytyväisyyttä, johtaja Aku Happo Itellan Pakettipalveluista sanoo.

Kesäkuusta alkaen kaikki kotimaan Itella Express ja Itella Economy -kuljetuspalvelut - paketit, kuljetusyksiköt ja lavat - tuotetaan ilmastoystävällisesti. Maksullinen Itella Green -lisäpalvelu poistuu ja Itella tarjoaa ensimmäisenä Suomessa ilmastoystävälliset kuljetukset automaattisesti samaan hintaan.

Lähetyksistä jäljelle jäävät hiilidioksidipäästöt kompensoidaan täysimääräisesti sertifioitujen ilmastoprojektien kautta. Itella Green -tuotteet ovat osa Itella-konsernin ympäristöohjelmaa.

Yhtenäiset ja nopeat palvelut

Uudistuksessa palvelut yksinkertaistuvat ja lähetysten vastaanottaminen nopeutuu. Esimerkiksi postista noudettaviin Itella Economy -lähetyksiin kuuluu vakiopalveluna sähköinen saapumisilmoitus vastaanottajalle. Asiakaspalautukset kulkevat kätevästi samaa lähetystunnusta käyttäen meno- ja paluusuunnassa. Kotiinkuljetukset hoituvat yhdellä palvelulla paketista lavoihin.

- Uutuutena keräämme kaikista asiakkaalle perille vietävistä lähetyksistä vastaanottajan allekirjoituksen lisäksi nimitiedon järjestelmäämme - aina ja veloituksetta. Näin lähettäjä näkee, kuka hänen lähetyksensä on vastaanottanut. Lisäksi syksyllä on tulossa sähköinen allekirjoitus lähetyksen kuittaukseen, jolloin allekirjoitus tallentuu samanaikaisesti järjestelmiimme ja lähetysten seuranta tehostuu, Happo kertoo uusista palveluominaisuuksista.

Palvelu-uudistus on osa kuljetuspalvelujen laajentamista Suomen ulkopuolelle. Uusi yhtenäinen Itella Express Business Day -palvelu on kotimaan lisäksi käytössä jo Skandinaviassa ja Baltiassa.

Lue lisää uusista kuljetuspalveluista osoitteesta www.itella.fi/express.

Tutustu myös uudistuneisiin Itella Green -sivuihin www.itella.fi/green.

Lisätietoja:
johtaja Aku Happo, Pakettipalvelut, Itella Viestinvälitys, puh. 040 562 7065, sähköposti: etunimi.sukunimi@itella.com