Itella testaa loppuvuodesta sanomalehden lukemista sähköisellä lukulaitteella

18.08.2010

Itella testaa loppuvuodesta sanomalehden lukemista sähköisellä iPad-lukulaitteella. Kokeilu tehdään yhteistyössä Borgåbladetin kanssa. Kokeilussa sähköinen lehti tulee Itellan tarjoamaan sähköiseen postilaatikkoon NetPostiin. Tavoitteena on saada mukaan 5-10 postinsaajataloutta, jotka ovat jo nyt mukana Porvoon Anttilassa toteutettavassa kirjepostin sähköisessä jakelukokeilussa.

- Sanomalehti sähköisessä lukulaitteessa on jo arkea monessa maassa. Haluamme yhdessä Borgåbladetin ja lehtien lukijoiden kanssa kokeilla, miten sanomalehtien lukeminen sähköisellä lukulaitteella soveltuu Suomeen. Saamme myös kokemuksia siitä, onko suomalaisilla kiinnostusta ja tarvetta hyödyntää uuden teknologian mahdollistavaa lukutapaa. Uskomme kokeilun hyödyttävän suomalaista mediakenttää laajemminkin sen pohtiessa tulevaisuuden toimintamalleja, kehitysjohtaja Tommi Tikka kertoo.

- Näemme osallistumisen arvokkaana mahdollisuutena testata uusia tapoja tavoittaa lukijoitamme, Borgåbladetin päätoimittaja Stefan Holmström sanoo.

Huhtikuussa Porvoon Anttilan alueella alkaneessa kokeilussa osallistujat vastaanottavat kirjeitä sähköisesti NetPostiin.  Mukana on 140 alueen yritystä ja kotitaloutta. Uuteen kirjelähetysten vastaanottamistapaan ollaan oltu valtaosin tyytyväisiä ja kokeilua on jo muokattu saadun asiakaspalautteen perusteella.

- On hienoa, että Borgåbladet lähtee mukaan kokeiluun. Porvoon Anttilassa on asukkaita, jotka suhtautuvat myönteisesti uuden testaamiseen ja näkevät, että tällä tavalla he saavat olla mukana vaikuttamassa kehityksen kulkuun.  Uskomme, että myös sähköisen lehden lukemiseen löytyy tarvittava määrä halukkaita osallistujia, Tikka toteaa.

Lisätietoja: kehitysjohtaja Tommi Tikka, Itella Oyj, puh. +358 50 462 7645, etunimi.sukunimi@itella.com

Aiemmat tiedotteet Porvoon Anttilan jakelukokeilusta:

Itellan jakelukokeilussa päivän postit luetaan jo sujuvasti sähköisenä
Tulevaisuuden postinjakelukokeilu Anttilassa käynnistyi 15. huhtikuuta
Porvoon Anttilasta kehitysympäristö tulevaisuuden postinjakeluun