Itella tarjoaa palvelun sähköisen lehden jakeluun ja lukemiseen

15.12.2010

Itella on mukana sähköisiin lukulaitteisiin tarkoitettujen lehtiversioiden jakelussa. Itella tarjoaa ensimmäisenä postiyrityksenä maailmassa lukulaitteesta riippumattoman kanavan sähköisen lehden vastaanottamiseen, lukemiseen ja arkistointiin. Ensimmäisenä kuluttajille ilmaista sähköistä postilaatikkoa, NetPostia, kokeilee sähköisen lehden jakelukanavana Borgåbladet-lehti Itä-Uudellamaalla.

Lehden kustantajan ei tarvitse lähteä kehittämään omaa sähköistä julkaisukanavaa eikä lukijan tarvitse erikseen mennä ostamaan sähköistä versiota lukulaitevalmistajan verkkokaupasta. Samaan NetPosti-asiointipalveluun voi keskittää myös muun kotitalouden asiaviestinnän.

- Lähitulevaisuudessa kuluttaja-asiakkaamme voivat lukea sähköisiä kirjeitä, lehtiä ja kirjoja NetPostista erilaisilta päätelaitteilta. NetPostissa kuluttaja-asiakkaallemme lähetetyt sähköiset aineistot ovat yhden kirjautumisen takana tietoturvallisessa ympäristössä, joka mahdollistaa myös aineistojen arkistoinnin. Kun Itella hoitaa sähköisten aineistojen jakelun, lähettäjäasiakkaidemme ei tarvitse investoida sähköisen jakeluinfran kehittämiseen eikä huolehtia nopeasti muuttuvaan päätelaiteteknologiaan liittyvistä yhteensopivuusriskeistä. Jakeluoperaattorina Itellan rooliin sopii erittäin hyvin sähköisten aineistojen lähettäjien ja vastaanottajien tarpeiden yhteensovittaminen, kehitysjohtaja Tommi Tikka Itellasta kertoo.

- Yhteistyö Itellan kanssa Anttilassa antaa meille arvokasta uutta tietoa siitä, miten ihmiset käyttävät uutta tekniikkaa. Mahdollisuus tällaiseen kokeiluun kotikentällä on onnenpotku, sillä lukijapalautteemme on osoittanut, että näköislehtemme on monelle tosi tärkeä, Borgåbladet-lehden päätoimittaja Stefan Holmström sanoo.
 
15.12. alkaen joukko Anttilan alueella asuvia porvoolaisia kokeilee Borgåbladet -sanomalehden sähköisen version vastaanottamista NetPostiin ja lukemista sähköisellä lukulaitteella. Kokeiluun osallistujat saivat käyttöönsä iPad-lukulaitteet kokeilun ajaksi. Kokeiluun mukaan lähteneet 15 taloutta (yhteensä 49 henkilöä) käyttävät entuudestaan NetPosti-palvelua ja ovat mukana Anttilan alueella toteutettavassa tulevaisuuden postinjakeluvaihtoehtojen kokeilussa.

Lisätietoja

Kehitysjohtaja Tommi Tikka, Itella Oyj, puh. 050 462 7645,
Business Manager Tommi Björklund, Itella Oyj / NetPosti-palvelut, puh. 050 386 6203
sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@itella.com

Päätoimittaja Stefan Holmström, Borgåbladet, puh. 020 7568 666,
sähköposti etunimi.sukunimi@bbl.fi

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön on saatavissa Itellan Media-osiosta, www.itella.fi/media > Kuvapalvelu ja logot > Itella Viestinvälitys.

 
Keskiviikkona 15.12. jakelukokeiluun osallistuvat Anttilan kyläläiset
tutustuivat iPadiin.