Itella ostaa SmartPOST OÜ:n pakettiliiketoiminnan Virossa

09.07.2010

Itella Oyj ostaa virolaisen SmartPOST OÜ:n pakettiliiketoiminnan. Yritys on rakentanut Viroon innovatiivisen palvelukonseptin, jossa pakettien lähettäminen ja toimittaminen perustuvat itsepalveluperiaatteella toimiviin pakettiautomaatteihin ja Internet-asiointiin.

Kaupassa yrityksen asiakassopimukset, henkilöstö (6 työntekijää), palvelukonsepti, SmartPOST-brandi ja toiminimi sekä Viron laajuinen 38 pakettiautomaatin verkko siirtyy Itellalle. Kaupalla ei ole vaikutusta yrityksen asiakkaisiin, henkilöstöön tai sopimuskumppaneihin.

Myyjänä on SmartPOST OÜ, jonka perustajaomistajat jatkavat pakettiautomaattien teknologian kehittämistä ja valmistamista omassa erillisessä yhtiössään.

SmartPOSTin asiakaskunta koostuu Virossa toimivista etä- ja verkkokaupan yrityksistä sekä kuluttajista. Sillä on noin 25 % markkinaosuus Viron kuluttajapakettien jakelumarkkinoista. Itellan ostama liiketoiminta siirretään osakeyhtiöön, joka ottaa käyttöön toiminimen OÜ Itella SmartPOST.

- Itella on vahvasti Viron markkinoilla ja kuluttajapakettiliiketoiminta täydentää kokonaisuuden. SmartPOSTin kehittämä palvelukonsepti on ainutlaatuinen ja asiakkaat ovat ottaneet sen nopeasti omakseen. Jatkamme työtä virolaisten asiakkaiden palvelemiseksi, Itellan Pakettipalvelujen johtaja Aku Happo toteaa.

- Haluamme keskittyä pakettiautomaattiteknologian kehittämiseen ja olemme tyytyväisiä löydettyämme Viron pakettien jakeluliiketoiminnalle vahvan omistajan, sanoo SmartPOST OÜ:n perustajaomistaja Peep Kuld.

SmartPOST-kauppa täydentää Itellan palveluvalikoimaa Virossa, jossa sillä on ennestään vahva asema Itella Logistics OÜ:n ja Itella Information AS:n kautta. Itellan Viron yhtiöissä työskentelee kaupan jälkeen noin 170 henkilöä.

Lisätiedot:
johtaja Aku Happo, Pakettipalvelut, Itella Oyj, puh. 040 562 7065, etunimi.sukunimi@itella.com

Itellan MediaDeskissä puh. 020 452 3366 palvelemme toimituksia keskitetysti, kaikissa Itellaa koskevissa asioissa arkisin klo 9 - 16.00 välisenä aikana.

Kuvamateriaali:
Itellaan liittyviä valokuvia ja logoja on saatavissa Itella.fi-sivujen Media-osiosta (Kuvapalvelu ja logot): www.itella.fi/media.

 

Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan aloilla Pohjois- ja Keski-Euroopassa sekä Venäjällä. Vuoden 2009 liikevaihto oli 1 820 miljoonaa euroa. Henkilöstömäärä on noin 29 000. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa www.itella.fi/konserni.

SmartPOST (www.smartpost.ee) on logistiikkayhtiö jonka ydinosaamista on etä- ja verkkokaupan tuotteiden toimittaminen. Kuluttajat ja yritykset voivat käyttää SmartPOSTia lähettäessään paketteja kaikkialle Virossa. Pakettien lähettämiseen ja vastaanottamiseen SmartPOST käyttää itsepalvelupakettiautomaatteja, joita se on sijoittanut ostoskeskuksiin kaikkialla Virossa.

SmartPOST on myös teknologiayhtiö joka kehittää ja valmistaa itsepalvelupakettiautomaatteja ja niihin liittyviä ohjelmistoja (www.smart-post.eu).

SmartPOSTin missio on tehdä etä- ja verkkokaupan toimitusten lähettämisestä ja vastaanottamisesta nopeampaa, helpompaa ja kustannustehokkaampaa.