Itella Logistiikka aloitti kansainväliset kappaletavarakuljetukset Venäjälle

08.04.2010

Itella Logistiikka on aloittanut osa- ja täyskuormakuljetusten lisäksi aikataulutetut kansainväliset kappaletavarakuljetukset Venäjälle. Kappaletavaraliikenne laajentuu myöhemmin tänä vuonna kattamaan myös Venäjän kotimaankuljetukset. Itella Logistiikan palveluvalikoima Venäjällä sisältää nyt kaikki kuljetusmuodot kuten auto-, lento- ja merikuljetukset sekä varastoinnin lisäarvopalveluineen. Kuljetusketjun tärkeinä lenkkeinä toimivat tullauspalvelut tarjotaan yrityksen Moskovan toimitilojen yhteydessä toimivan sopimuskumppanin NCB:n (National Customs Broker) toimesta.

Itellan tytäryhtiö ItellaNLC:n toiminta Venäjällä ulottuu Moskovasta ja Pietarista Vladivostokiin asti. Yrityksen maakuljetusverkosto rakentuu sen palveluvarastoihin, jotka sijaitsevat maan keskeisimmillä talousalueilla Moskovassa, Pietarissa, Jekaterinburgissa, Rostov-on-Donissa, Samarassa, Novosibirskissa ja Vladivostokissa. Aidatuissa ja ympärivuorokautisesti valvotuissa palveluvarastoissa noudatetaan TAPA-turvallisuusstandardeja, ja yhtiölle on myönnetty myös ISO-laatusertifikaatti. ItellaNLC:n palveluvarastojen kokonaispinta-ala Venäjällä on noin 600 000 neliömetriä ja varastopalveluja käyttävät lähes kaikki kansainväliset ja keskeiset toimialat. Yhtiö tarjoaa varastoissa myös lisäarvopalveluja kuten pakkaamista, purkamista, tarroittamista ja yhdistelyä.

- Oma turvallinen toimintaympäristö, monipuolinen palveluvalikoima ja kattava kuljetusverkosto sekä korkea kuljetustiheys luovat erinomaiset lähtökohdat logistiikkapalveluiden tuottamiselle Venäjällä. Jo pelkän kokonsa ja infrastruktuurinsa vuoksi maa on logistisesti haastava. Logistiikan rakentaminen ja sen hoitaminen edellyttää paikallista tuntemusta ja sen vuoksi ulkoistaminen korostuu juuri Venäjällä. Olemme iloisia, että pystymme vastaamaan tähän vaatimukseen ja tarjoamaan kansainvälisille asiakkaillemme kokonaisvaltaista sekä korkeatasoista logistiikkapalvelua. Oikein valittu, mutta rajattu kumppanien määrä lisää logistiikan hallittavuutta ja mahdollistaa logistiikan tehokkaan kehittämisen. Kattava palvelutarjonta ja toimiva kuljetusverkosto yhdessä kehittyneiden tietojärjestelmien kanssa luo hyvän pohjan onnistuneelle asiakasyhteistyölle myös Venäjällä, sanoo johtaja Timo Jaakkola Itella Logistiikasta.

Kuva: ItellaNLC:n palveluvalikoima Venäjällä sisältää kaikki kuljetusmuodot kuten auto-, lento- ja merikuljetukset sekä varastoinnin lisäarvopalveluineen.

ItellaNLC:n palveluvalikoima Venäjällä (jpg)

 

Lisätietoja medialle:
Timo Jaakkola, johtaja, Itella Logistiikka, puh. 040 700 6011, sähköposti: timo.j.jaakkola(at)itella.com

Viestinnän yhteyshenkilö:
viestintäjohtaja Johanna Kotila, puh. 050 436 4437, sähköposti: johanna.kotila(at)itella.com

Itellaan liittyvää kuvamateriaalia on saatavissa konsernin nettisivujen Media-osiosta, Kuvapalvelu ja logot.


Itella-konserniin kuuluva Itella Logistiikka tukee ja kehittää asiakasyritystensä liiketoimintaa tarjoamalla palveluita rahtiin ja huolintaan, kuljetuksiin ja jakeluihin, varastointiin sekä sopimuslogistiikan kokonaisratkaisuihin. Itella Logistiikan liikevaihto vuonna 2009 oli 714 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee lähes 10 000 henkilöä kahdeksassa maassa (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Latvia, Liettua, Viro ja Venäjä). www.itella.fi/logistiikka