Itella Logistiikalle käyttöön höyrytunneli Virossa

23.09.2010

Itella Logistiikka on ottanut käyttöön höyrytunnelin pakattuna saapuvien vaatteiden myyntikunnostamista varten Virossa. Laite on uutuus niin Viron kuin sen useimpien naapurimaidenkin logistiikkapalveluissa. Lähin vastaava laite on käytössä Itella Logistiikan Lahden Muotilogistiikan yksikössä.  

Itella Logistiikka on markkinajohtaja ripustettujen vaatteiden kuljetuksen alalla. Höyrytunnelin tuomien etujen ansiosta asiakkaat pystyvät keskittymään päätehtäväänsä eli vaatteiden myymiseen. Ripustettavaksi tarkoitettujen vaatteiden käsittely höyrytunnelin avulla, varastointi sekä paikallinen ja kansainvälinen kuljetus ovat kaikki palveluja, joita tarjotaan tekstiilituotteiden valmistajille, maahantuojille ja jälleenmyyjille.

- Olemme tyytyväisiä voidessamme käyttää höyrytunnelia nyt myös Viron markkina-alueella. Suomessa meillä on pitkät perinteet muotilogistiikassa, ja nyt olemme ottamassa suuren askeleen myös Virossa. Monet Virossa myytävät muotitekstiilit valmistetaan muualla. Kuljetusta varten vaatteet pakataan tai ripustetaan ripustimille. Jotta vaatteet näyttäisivät hyviltä näyteikkunassa ja myymälässä, ne tarvitsevat käsittelyn höyrytunnelissa ja tarvittaessa ne myös pussitetaan kuljetusta varten. Vaihtoehtona höyrytunnelille on tähän saakka ollut jälleenmyyjien tekemä käsin silittäminen tai sitten vaatteet on myyty silittämättöminä ja ryppyisinä. Käsin tehtävä työ asettaa rajoituksia vaatteiden määrälle ja vaatii paljon henkilöstöä, sanoo Meelike Paalberg, Itella Logistiikan Viron maajohtaja.

Höyrytunneli suoristaa esimerkiksi mekot, hameet, paidat, t-paidat, housut, jakut ja päällystakit. Höyrytunnelissa pystytään käsittelemään tunnissa 1 600 tuotetta, ja samassa ajassa pussituslaite käärii muoviin 800 tuotetta.

Lisätietoja: Meelike Paalberg, johtaja, Itella Logistiikka Viro, sähkoposti:meelike.paalberg(at)itella.com

Itellaan liittyvää kuvamateriaalia on saatavissa konsernin nettisivujen Media-osiosta > Kuvapalvelu ja logot.

Itella-konserniin kuuluva Itella Logistiikka tukee ja kehittää asiakasyritystensä liiketoimintaa tarjoamalla palveluita rahtiin ja huolintaan, kuljetuksiin ja jakeluihin, varastointiin sekä sopimuslogistiikan kokonaisratkaisuihin. Itella Logistiikan liikevaihto vuonna 2009 oli 714 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee lähes 10 000 henkilöä kahdeksassa maassa (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Latvia, Liettua, Viro ja Venäjä). www.itella.fi/logistiikka