Itella ei muuta miltään osin nykykäytäntöään yli 75-vuotiaiden jakelussa

28.01.2010

Itella on päättänyt tänään, että se ei muuta miltään osin nykykäytäntöään koskien yli 75-vuotiaiden postinjakelun erityispalvelua. Itella siis jatkaa Viestintäviraston toivomalla tavalla.

- Tässä asiassa Itellassa tapahtui virhearvio. Pahoittelemme asiaa, emmekä tee muutoksia nykykäytäntöön. Saimme asiasta runsaasti asiakaspalautetta, minkä vuoksi muutokseen ei ryhdytä, johtaja Petri Aaltonen Itellan kuluttajapalveluista toteaa.

Itellan suunnitelmissa oli yhtenäistää käytäntöä eri puolilla maata niin, että yli 75-vuoden ikä ei ole automaattisesti erityisjakelun peruste kotiovelle asti. Tämän suunnitelman eteenpäin viemisestä on nyt luovuttu.

Kuten tähänkin asti, liikuntaesteisellä ja yli 75-vuotiailla on myös jatkossa oikeus saada pyynnöstään postinsa jaetuksi joko tontin rajalle ajo- tai kulkuliittymään sijoitettuun postilaatikkoon tai huoneistokohtaisesti postiluukkuun. Maksuttoman erityispalvelun edellytys on se, että jokainen saman talouden postinsaajista on oikeutettu palveluun. Palvelu koskee Postin perusjakelua eli päivällä tehtävää postinjakelua.

Jakelupalvelusta sopimiseksi asiakkaat voivat soittaa Postin asiakaspalveluun, numeroon 0200 71000 (pvm/mpm) maanantaista perjantaihin kello 8-20 ja lauantaisin kello 9-14. Asiakaspalvelusta välitetään yhteydenotto paikalliselle postinjakelulle, josta ollaan yhteydessä asiakkaaseen. Jokainen palveluratkaisu sovitaan aina yhdessä asiakkaan kanssa.

Muun kuin korkean iän aiheuttaman liikuntaesteisyyden toteamiseen voidaan käyttää joko paikallisen postinjakelun omaa harkintaa tai asiakasta voidaan pyytää esittämään lääkärintodistus, josta tämä käy ilmi.

Tällä hetkellä noin 8000 kotitaloutta käyttää yli 75-vuotiaille ja liikuntarajoitteisille tarkoitettua erityispalvelua, jossa päiväposti toimitetaan kotiovelle tai tontin rajalle saakka.

 

 

Lisätietoja tiedotusvälineille klo 14.00 alkaen:
johtaja Petri Aaltonen, Itella Oyj, puh. 040 750 9797

Itellan MediaDeskissä puh. 020 452 3366 palvelemme toimituksia keskitetysti, kaikissa Itellaa koskevissa asioissa arkisin klo 8.30 - 16.30 välisenä aikana.