Itella Asiakkuusmarkkinoinnille ympäristösertifikaatti Suomessa

04.02.2010

Itella Asiakkuusmarkkinoinnin ympäristöjohtamisjärjestelmä on saanut Det Norske Veritaksen katselmoiman ja myöntämän ISO14001 -ympäristösertfikaatin. Sertifikaatin piiriin kuuluvat Itella Asiakkuusmarkkinoinnin kaikki Suomen liiketoiminta- ja tuotantoyksiköt: Helsinki, Vantaa, Tuusula, Lappeenranta, Oulu, Turku ja Tampere.

ISO 14001 on maailman tunnetuin ympäristöjärjestelmämalli, joka auttaa organisaatioita sekä parantamaan ympäristönsuojelunsa tasoa että osoittamaan sidosryhmilleen hyvää ympäristöasioiden hallintaa.

- Kartoitimme oman toimintamme ympäristövaikutukset sekä toimintaamme säätelevät ympäristölait ja -säädökset. Sen perusteella kirjasimme kolmen näkökohdan ympäristöohjelman, jonka tavoitteena on vähentää sekajätteen määrää, kiinteistöjen sähkön- ja energiankulutusta sekä löytää uusia vaihtoehtoja perinteisen liikematkustuksen rinnalle, Itella Asiakkuusmarkkinoinnin tuotantojohtaja Juha Riikonen selvittää.

Ympäristösertifiointi on osa Itella Green DM -kokonaisuutta

Itella Green DM on Itella Asiakkuusmarkkinoinnin toimenpidekokonaisuus, jolla vähennetään ilmastolle aiheutuvaa kuormitusta. Hiilidioksidipäästöjä vähennetään aktiivisesti sisäisten kehitysprojektien kautta. ISO 14001 -sertifioinnin myötä Itella Asiakkuusmarkkinointi on sitoutunut jatkuvaan ja määrätietoiseen ympäristöasioiden kehittämiseen asiakkaiden ja sidosryhmien odotukset huomioon ottaen.

Itellan suoramainonnan tuottamisesta ja jakelusta syntyvät hiilidioksidipäästöt neutraloidaan täysmääräisesti vuodesta 2010 alkaen. Hiilineutraalius on Itellan mainosjakeluiden sekä tulostus- ja postituspalveluiden perusominaisuus, eikä siitä tule kustannuksia asiakkaalle.

Itella Green DM on osa Itella-konsernin ympäristöohjelmaa, jonka keskeisenä tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen 30 %:lla vuoteen 2020 mennessä.

Lisätietoja medialle: Juha Riikonen, Itella Asiakkuusmarkkinointi, puh. 0204 522 540

Itella Asiakkuusmarkkinointi auttaa yrityksiä tavoittamaan kohderyhmänsä, lisäämään myyntiä ja kehittämään asiakassuhteitaan. Se tarjoaa ratkaisut uusasiakashankintaan, kävijämäärien kasvattamiseen, lisä- ja ristikkäismyyntiin, asiakkuuden kehittämiseen sekä brandin rakentamiseen ja hallintaan. Vuonna 2007 käynnistetty Itella Asiakkuusmarkkinointi -liiketoimintayksikkö kuuluu Itella Viestinvälitys -liiketoimintaryhmään. Itella-konsernissa on noin 31 000 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli 1 953 miljoonaa euroa.