35 vuotta it-osaamista: Logia Software taitaa logistiikan tietojärjestelmät

08.09.2010

Logistiikan it-järjestelmiä kehittävä Itellan tytäryhtiö Logia Software Oy juhlii tänä syksynä 35-vuotista taivaltaan, joka on merkittävä saavutus suomalaiselle it-alan yritykselle. Suomen 60 suurimman ohjelmistotalon joukkoon lukeutuvan Logia Softwaren ydinosaamista ovat logistiikkajärjestelmät sekä toimitusketjun eri osapuolien tietojärjestelmien yhteen liittäminen. Yritys tarjoaa ratkaisun niin myyntikampanjan oikeaan ajoitukseen, kriittisen varaosan saatavuuden priorisointiin kuin verkkokaupan logistiikkaan.

Vuonna 1975 perustetulla tamperelaisella Logia Softwarella (entinen Tietonauha Oy) on pitkä kokemus ja osaaminen logistiikan tietojärjestelmien rakentamisesta ja kehittämisestä. Yrityksen toiminta on vuosien varrella kasvanut ja kansainvälistynyt merkittävästi. Tänä päivänä Logia Softwaren järjestelmät ovat toiminnassa 18 maassa ja ohjelmistot pyörivät kahdeksalla kielellä. Monen tunnetun kauppaketjun ja maahantuontiyrityksen toiminnanohjaus pyörii yrityksen kehittämässä Logius-järjestelmässä.

It-järjestelmät ovat logistiikan tukiranka

Tietojärjestelmät ovat logistiikan tukiranka. Niillä voidaan myös tuottaa lisäarvoa logistiikkapalvelun päälle, esimerkiksi automatisoimalla prosesseja ja lisäämällä kustannustehokkuutta - tuomalla läpinäkyvyyttä yrityksen koko toimitusketjuun.

- Käytössämme ovat uusimmat teknologiat ja tarjoamme asiakkaillemme uniikkia it-osaamista. Yritys voi esimerkiksi seurata reaaliajassa tavaroiden kulkua Kaukoidän tehtaalta aina kaupan hyllyyn saakka. Tarjoamme yhdessä Itella Logistiikan kanssa yhdeltä toimittajalta ratkaisut niin logistiikan tavara- kuin tietovirtojen hallintaan. Uskomme, että kokonaisvaltaisten logistiikkapalvelujen kysyntä kasvaa. Kehitämme asiakkaillemme uusia palveluja, jotka perustuvat toimitusketjusta kerätyn informaation jatkojalostamiseen, toimitusjohtaja Markku Kokko Logia Softwaresta toteaa.

Logia Software Oy työllistää 110 henkilöä ja sijoittuu henkilöstömäärältään Suomen 60 suurimman ohjelmistotalon joukkoon. Yritys on Itellan kokonaan omistama ja sen liikevaihto vuonna 2009 oli 8 miljoonaa euroa. Logia Software on tehnyt it-integraatioita sadoille yrityksille ja sen järjestelmillä on päivittäin useita tuhansia käyttäjiä. Sen tuotteita ovat mm. Logius, Dashboard ja Prinetti. www.logiasoftware.fi

Liite: Logia Softwaren virstanpylväät ja it-historia 1975-2010 (pdf)

Lisätietoja medialle:
Toimitusjohtaja Markku Kokko, Logia Software Oy, puh. 040 837 4973, sähköposti: markku.kokko(at)logiasoftware.fi
Viestinnän yhteyshenkilö: viestintäpäällikkö Pia Bilund, puh. 040 7740 801, sähköposti: pia.bilund(at)itella.com

Itellaan liittyvää kuvamateriaalia on saatavissa konsernin nettisivujen Media-osiosta > Kuvapalvelu ja logot.

Itella-konserniin kuuluva Itella Logistiikka tukee ja kehittää asiakasyritystensä liiketoimintaa tarjoamalla palveluita rahtiin ja huolintaan, kuljetuksiin ja jakeluihin, varastointiin sekä sopimuslogistiikan kokonaisratkaisuihin. Itella Logistiikan liikevaihto vuonna 2009 oli 714 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee lähes 10 000 henkilöä kahdeksassa maassa (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Latvia, Liettua, Viro ja Venäjä). www.itella.fi/logistiikka