Väärinkäytösepäily postinkäsittelyssä Kristiinankaupungissa

23.07.2009

Itellan postinjakajaa epäillään postilähetysten anastamisesta Kristiinankaupungissa. Tapaukset tulivat ilmi Itellan selvittäessä noin 20 kirjeen epäiltyä katoamista vuoden 2008 elokuusta alkaen. Osa kadonneista kirjeistä sisälsi rahaa.

Poliisi on aloittanut tapauksen tutkinnan Itellan rikosilmoituksen perusteella. Syytettyä epäillään kavalluksesta ja viestintäsalaisuuden loukkauksesta. Epäilty ei ole tapahtuneen takia ole enää yhtiön palveluksessa.

Postin toimitusehtojen mukaisesti raha, arvopaperi tai muu arvokas tulee lähettää aina postivakuutettuna.

Itellassa tulee vuosittain ilmi muutama tapaus, jossa työntekijä anastaa lähetyksistä rahaa tai tavaraa. Väärinkäytökset johtavat aina työsuhteen päättämiseen.

- Tapaukset eivät ole juurikaan lisääntyneet, mutta nykyisin tekijät jäävät aiempaa paremmin kiinni tehokkaampien sisäisten tutkimustemme vuoksi. Jokainen tapaus on toki liikaa, ja olemme näistä erittäin pahoillamme, Itellan yritysturvallisuusjohtaja Markku Rajamäki kertoo.

Asiakkaita, jotka epäilevät lähetyksen jääneen saapumatta, pyydetään ottamaan yhteyttä Postin asiakaspalveluun numeroon 0200 71000 (pvm/mpm, ma-pe klo 8-20, la klo 9-14). Itella on kiitollinen lähetysten sisältöä koskevista lisätiedoista, jotka auttavat selvitystyössä.

Lisätiedot:

Yritysturvallisuusjohtaja Markku Rajamäki, puh. 020 451 7899,
sähköposti: etunimi.sukunimi@itella.com