Tuomo Savolainen voitti postimerkin suunnittelukilpailun

18.05.2009

 

Helsinkiläisen taideopiskelijan Tuomo Savolaisen työstä Onnen hyppy julkaistaan keväällä 2010 viisi postimerkkiä sisältävä pienoisarkki. Pekka Halosen Akatemiassa Tuusulassa opiskeleva 26-vuotias nuorukainen on voittanut postimerkin suunnittelukilpailun, jonka Itella julisti viime syksynä Pekka Halosen Akatemian, Lahden Muotoiluinstituutin ja Taideteollisen Korkeakoulun graafisen suunnittelun koulutusohjelman opiskelijoille. Kilpailulla etsittiin kuva-aihetta postimerkkiin tai merkkisarjaan, joka sopisi keväisiin kutsu-, onnittelu ja kiitoskortteihin.

Kilpailuun osallistui kaikkiaan 112 työtä. Kaikissa kolmessa taideoppilaitoksessa toimi esiraati, joka valitsi oman koulunsa töistä viisi työtä loppukilpailuun. Voittajan loppukilpailutöistä valitsi Itellan asettama Postimerkkien taidetoimikunta, johon kuuluvat emeritusprofessori Tapani Aartomaa, taidegraafikko Jukka Kinanen, graafikko-kirjailija Matti Remes sekä Itellan edustajina Postimerkkikeskuksen johtaja Markku Penttinen, liiketoimintajohtaja Ritva Kamunen, tuotekonsultti Tommi Kantola ja tuotepäällikkö Petri Pohjolainen.

Tuomaristo piti kilpailun tasoa korkeana. Voittajatyö on sen mielestä tasapainoinen kokonaisuus, jossa kukin merkki toimii myös yksin. - Visualisointi on iloinen, tyylikäs, rento. Tämä graafinen toteutus on raikkaasti uudenlainen avaus ja ehkä yksi tärkeimmistä piirteistä on sen ajattomuus. Tätä voivat käyttää kaikenikäiset kaikenlaisiin lähetyksiin.  

Jokainen loppukilpailuun päässyt saa 500 euroa. Voittajalle Itella maksaa erillisen taitelijapalkkion. Lisäksi viisi kilpailuun osallistunutta saa kunniamaininnan ja tavarapalkinnon.


Lisätietoja:
tuotekonsultti Tommi Kantola, puh. 020 451 5531, sähköposti etunimi.sukunimi@posti.fi