Taantuma näkyy merkittävänä postinjakelumäärien pudotuksena

10.03.2009

Talouden taantuma on vähentänyt merkittävästi Itellan jakamien kirjeiden, lehtien, suoramarkkinointiviestien ja pakettien määrää. Tammi-helmikuussa 2009 Itella jakoi 40 miljoonaa kappaletta eli 8 prosenttia vähemmän kirjeitä, lehtiä ja suoramarkkinointipostia kuin vuotta aiemmin vastaavana aikana. Paketteja liikkui 10 prosenttia viimevuotista vähemmän.

Volyymien pudotusta oli tammi-helmikuussa kaikissa keskeisissä Itellan jakelutuotteissa:

- Jakelumäärien pudotus oli toki odotettavissa, mutta näin nopea ja jyrkkä pudotus oli meille yllätys. Haasteemme on, että kiinteät kulumme eivät juurikaan muutu, vaikka jakelumäärät vähenevät kustannusten muodostuessa lähinnä palkoista. Jokaisena arkipäivänä on jaettava tuhannet jakelureitit riippumatta siitä, kuinka paljon jaettavaa per talous on, konsernijohtaja Jukka Alho toteaa.

Lisätietoja:
Konsernijohtaja Jukka Alho, puh. 020 451 5600


Itellaan liittyvää kuvamateriaalia on saatavissa konsernin internetsivujen Media-osiosta (Kuvapalvelu ja logot): www.itella.fi/group/media.


Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan aloilla Pohjois-Euroopassa, keskisessä Euroopassa sekä Venäjällä. Henkilöstömäärä on noin 31 700 ja vuoden 2008 liikevaihto oli 1 953 miljoonaa euroa. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa www.itella.fi/group.