Syksyn postimerkeissä antiikkia, taidetta ja revontulia

26.08.2009

 

 

Antiikki-postimerkkisarja jatkuu 9. syyskuuta kustavilaisuutta kuvaavalla postimerkillä. Pekka Piipon suunnittelemassa 1. luokan ikipostimerkissä ovat kuvattuina kustavilainen peilipöytä, myöhäiskustavilainen kynttilänjalka sekä tukholmalaisen Nils Bergin tekemä pöytäkello.

 

Yhtä aikaa antiikkia kuvaavan postimerkin kanssa ilmestyy kuuden postimerkin vihko kukka-aiheisista maalauksista sekä kolme revontuliaiheista tarrarullapostimerkkiä.  Kaikki ovat 1. luokan ikipostimerkkejä.

Suomalaista taidetta II -postimerkkivihkon merkeissä ovat kuvattuina Helene Schjerfbeckin Leijonankitoja (1909, Lähivakuutus), Eero Järnefeltin Juhannusruusuja (1911, Helsingin kaupungin taidemuseo), Birger Carlstedtin Amaryllisasetelma (1948), Wäinö Aaltosen Kukkivat iirikset (1940, Wäinö Aaltosen museo), Ester Heleniuksen Yksinäinen kalla (1949, Hämeenlinnan taidemuseo) ja Tuomas von Boehmin Neilikka-asetelma (1947, Valtion taidemuseo). Vihkon on suunnitellut Klaus Welp.

Tarrarullapostimerkit ilmestyvät sadan merkin rullissa. Joka rullassa on kolmea erilaista postimerkkiä. Tämän syksyn uutuuksissa leimuaa vihreä ja punainen revontuli sekä revontulikruunu. Merkeissä on myös maantieteellinen koordinaatisto, joka kertoo kuvauspaikan. Merkkien suunnittelija on Timo Berry, valokuvat on ottanut Jouni Jussila.

Postimerkkiä juhlitaan 9.syyskuuta

Postimerkin päivää vietetään 9. syyskuuta 34 postissa ympäri Suomen. Paikalliset postimerkkikerhot ovat järjestelyissä mukana pystyttämällä pienimuotoisia näyttelyitä, tarjoamalla opastusta postimerkkeilyyn ja myymällä kerhotuotteitaan. 

Postimerkin nimikkopäivänä ilmestyy postimerkkejä antiikista, maalaustaiteesta ja revontulista. Lisäksi joka tapahtumapostissa myydään oman paikkakunnan Omakuvapostimerkkiä, jonka kuva-aiheesta ovat paikalliset järjestäjät yhdessä päättäneet. Täydellisen Postimerkin päivän Omakuvapostimerkki -sarjan saa tilaamalla Postimerkkikeskuksesta.

Kaikista tapahtumaposteista saa 9.9. lähetyksiinsä erikoisleiman. 

Erikoisleiman saa myös tilaamalla

Postimerkin päivän erikoisleimassa kuvataan kukka-aiheista postimerkkiä. Leiman piirtäjä Jukka Talari on käyttänyt piirroksensa esikuvana Birger Carlstedtin maalausta, josta ilmestyy Postimerkin päivänä postimerkki. Kuva-aihe on kaikkien tapahtumapaikkojen leimoissa sama.

Postimerkin päivän erikoisleiman saa tapahtumaposteista ja sen voi myös tilata. Erikoisleimattavat lähetykset toimitetaan osoitteeseen: ”Itella Oyj, Postimerkkikeskus, Postimerkin päivän erikoisleima, PL 2, 00011 ITELLA”.  Tilauksessa tulee kertoa, minkä paikkakunnan leimalla lähetys halutaan leimattavan.  Tilausaika alkaa 1.9. ja päättyy 7.9.

 

Postimerkkeihin liittyvää kuvamateriaalia on saatavissa konsernin nettisivujen Media-osiosta (Kuvapalvelu ja logot): www.itella.fi/group/media

 

Lisätietoja
uusista postimerkeistä ja erikoisleimasta:
Postimerkkikeskus, johtaja Markku Penttinen, puh. 020 451 5519, sähköposti:etunimi.sukunimi@posti.fi,  tuotepäällikkö Petri Pohjolainen, puh. 020 451 5572.

Postimerkin päivästä ja postimerkkeilystä:
Jussi Murtosaari, puh. 050 517 1862, jussi.murtosaari(a)kolumbus.fi