S-Pankin ja Itellan yhteistyön tuloksena syntyi uudenlainen tapa hoitaa sähköiset laskut

11.06.2009

- S-Pankki yhdisti NetPostin verkkopankkiinsa

S-Pankki on avannut uudenlaisen palvelukokonaisuuden, S-Pankki NetPostin. Jatkossa Postin sähköistä asiointipalvelua, NetPostia voi käyttää osana S-Pankin verkkopankkia.

- S-Pankki NetPostin kautta verkkopankkiin voi vastaanottaa täysin perinteisten paperilaskujen näköisiä sähköisiä laskuja, jotka siirtyvät maksuun yhdellä klikkauksella, sanoo S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula.

Ylihurula uskoo sähköisten laskujen käytön yleistyvän, kun laskujen tiedot ovat jatkossa yhtä helposti luettavissa kuin paperiversioissakin.

- Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman toimivan ja kokonaisvaltaisen ratkaisun päivittäisten raha-asioiden hoitamiseen. Yhdellä kirjautumisella, yhdessä osoitteessa pystyy jatkossa hoitamaan laskut niiden tilaamisesta ja vastaanottamisesta aina maksamiseen ja arkistointiin saakka, Ylihurula jatkaa.

Paitsi laskuille S-Pankki NetPosti toimii sähköisenä postilaatikkona muillekin asiakirjeille.

- S-Pankki on kehittänyt verkkopankkiaan ennakkoluulottomasti ja erittäin asiakaslähtöisesti. Olemme iloisia, että voimme tarjota sähköisten kirjeiden vastaanottopalvelun ja sähköisen arkiston S-Pankki NetPostin asiakkaille. Yhteistyö yhdistää verkkopankkiasioinnin sekä sähköisen asiaviestinnän ja nopeuttaa näin asioiden hoitamista, sanoo NetPosti-palvelun johtaja Antero Sarèn.

- S-Pankki NetPostin käyttäjät voivat tietoturvallisesti ja maksuttomasti vastaanottaa sähköisiä kirjeitä, kuten esimerkiksi laskuja, vakuutussopimuksia ja palkkakuitteja yhteensä yli 3 000 yritykseltä ja viranomaiselta. S-Pankki NetPosti tarjoaa kahden vahvan suomalaisen toimijan yhteistyön tuloksena uudenlaisen palvelukokonaisuuden, joka on toteutettu nimenomaan käyttäjien tarpeista lähtien, toteaa NetPostin ratkaisuliiketoiminnan johtaja Tommi Björklund.

-Asioiden hoitaminen sähköisesti on S-Pankki NetPostilla mahdollista ajasta ja paikasta riippumatta. Jokainen vastaanotettu sähköinen kirje on myös henkilökohtainen ekoteko, joka vähentää hiilidioksidipäästöjä, Björklund jatkaa.

S-Pankki NetPostin asiakkaat voivat hyödyntää sähköisen, älykkään arkiston. Tärkeät asiaviestit ovat maksuttomasti ja järjestelmällisesti arkistoituna yhdessä paikassa verottajan vaatimusten mukaiset kuusi vuotta.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Pekka Ylihurula, S-Pankki Oy, puh 010 76 82100, pekka.ylihurula(@)sok.fi
Johtaja, Antero Sarèn, NetPosti-palvelut, Itella Oyj, puh. 040 826 8649, etunimi.sukunimi@itella.com
NetPostin ratkaisuliiketoiminnan johtaja, Tommi Björklund, NetPosti-palvelut, Itella Oyj, puh. 050 3866 203, etunimi.sukunimi@itella.com

Henkilökuvia ja S-Pankki NetPosti -kuvia saatavissa:
http://mediapalvelu.s-kanava.fi/s-ryhma/aineistopankki/fi_FI/aineistopankki/
http://www.netprofile.fi/pressphotos/netposti


S-Pankki Oy on SOK:n (Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta) 100 %:sti omistama tytäryhtiö. S-Pankki tarjoaa asiakkailleen säästämiseen, maksamiseen sekä hankintojen rahoittamiseen liittyviä palveluja. S-Pankki palvelee asiakkaitaan noin 1 000 S-ryhmän toimipaikassa ympäri Suomen sekä verkkopankissa ja puhelimitse S-Pankki asiakaspalvelun kautta. S-Pankilla on tällä hetkellä noin 2,1 miljoonaa asiakasta, joista 700 000 käyttää verkkopankkia. S-Pankille on myönnetty kotimaisuutta kuvaava Avainlippu-tunnus. Lisätietoa osoitteesta www.s-pankki.fi.

NetPosti on kuluttajien turvallinen sähköinen asiointipalvelu, joka sisältää postilaatikon, kuuden vuoden arkiston ja yli 1 000 sähköistä asiointilomaketta. NetPosti-palvelussa on tällä hetkellä 3 000 lähettäjäyritystä ja yli 1 000 viranomaislomaketta. Kuluttajia palvelun piirissä on yli 170 000. Vuonna 2008 palvelun kautta toimitettiin yli 2,1 miljoonaa sähköistä kirjettä kuluttajille. NetPostiin voi tutustua tarkemmin osoitteesta www.netposti.fi.