Postinjakelumäärät vähenivät tammi-maaliskuussa

09.04.2009

Itellan jakamien kirjeiden, lehtien, osoitteellisten suoramarkkinointiviestien ja pakettien määrä on vähentynyt selvästi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Erityisen voimakkaasti pudotus näkyi 1. luokan kirjeessä, osoitteellisessa suoramainonnassa ja paketeissa.

- Itellan postivolyymit ovat pysyneet kansainvälisesti katsoen poikkeuksellisen tasaisina näihin päiviin asti, vaikka laskua on osattu ennustaa jo pitkään. Useassa muussa Euroopan maassa sähköinen viestintä on vaikuttanut paljon voimakkaammin viimevuosien aikana. Tällä hetkellä koko yhteiskunta pyrkii tehostamaan toimintaansa, esimerkiksi valtiovalta edistää sähköistä laskutusta voimakkaasti. Tämä yksistään vaikuttaa erittäin suureen työmäärään postinjakelussa, sanoo Itella Viestinvälityksen johtaja Kari Kivikoski.

 
Lisätietoja:
johtaja Kari Kivikoski, puh. 020 451 4647

 

Itellaan liittyvää kuvamateriaalia on saatavissa konsernin internetsivujen Media-osiosta (Kuvapalvelu ja logot): www.itella.fi/group/media.


Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan aloilla Pohjois-Euroopassa, keskisessä Euroopassa sekä Venäjällä. Henkilöstömäärä on noin 31 700 ja vuoden 2008 liikevaihto oli 1 953 miljoonaa euroa. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa www.itella.fi/group.