Posti tiedottaa jakelupalveluista ikääntyneille ja liikuntaesteisille

08.12.2009

Tänään tiistaina 8. joulukuuta on uutisoitu muutamissa tiedotusvälineissä postin jakelupalveluista ikääntyneille ja liikuntaesteisille.

Posti tiedottaa avoimesti ikääntyneille ja liikuntaesteisille suunnatusta jakelupalvelusta jokaiseen talouteen jaettavalla asiakastiedotteella esimerkiksi silloin, kun postilaatikoita sijoitellaan ryhmiin.

Palvelusta kerrotaan myös Postin verkkosivuilla www.posti.fi/postipalvelee/jakelu palvelee, tietoa saa myös postin asiakaspalvelusta numerosta 0200 71000 (pvm/mpm) ma-pe kello 8-20, la kello 9-14, sekä postin myymälöistä.


 

Liikuntaesteisellä ja yli 75-vuotiaalla on oikeus saada pyynnöstään postinsa jaetuksi joko tontin rajalle ajo- tai kulkuliittymään sijoitettuun postilaatikkoon tai huoneistokohtaisesti postiluukkuun.

Poikkeavan jakelun edellytys on se, että jokainen saman talouden postinsaajista on oikeutettu palveluun. Kuitenkin liikuntaesteinen tai 75 vuotta täyttänyt postinsaaja, joka yhteistaloudessa asuessaan joutuu säännönmukaisesti tai toistuvasti olemaan yksin, siten että hänen postin noutamisensa huomattavasti vaikeutuu, on myös oikeutettu poikkeavaan jakeluun.

Muun kuin korkean iän aiheuttaman liikuntaesteisyyden toteamiseen voidaan käyttää joko paikallisen postinjakelun omaa harkintaa tai asiakasta voidaan pyytää esittämään lääkärintodistus, josta tämä käy ilmi. 

Palvelu koskee Postin perusjakelua eli päivällä tehtävää postinjakelua, ei sanomalehtien varhaisjakelua tai pakettien jakelua. Sanomalehtien varhaisjakelun linjaa aina paikallinen lehtiyritys. Paketit jaetaan puolestaan Postin palveluehtojen mukaan; lähettäjä voi valita halutessaan palvelun, jossa paketti toimitetaan vastaanottajalle kotiovelle. Postista noudettaville paketeille puolestaan vastaanottaja voi tilata maksullinen kotiinkuljetuksen.

Jakelupalvelusta sopimiseksi asiakkaat voivat soittaa Postin asiakaspalveluun, numeroon 0200 71000 (pvm/mpm) maanantaista perjantaihin kello 8-20 ja lauantaisin kello 9-14. Asiakaspalvelusta välitetään yhteydenotto paikalliselle postinjakelulle, josta ollaan yhteydessä asiakkaaseen. Jokainen palveluratkaisu sovitaan aina tapauskohtaisesti yhdessä asiakkaan kanssa.

Tarkempia tietoja postinjakelun valtakunnallisista ohjeista löytyy Viestintäviraston nettisivuilta:
http://www.ficora.fi/index/palvelut/palvelutaiheittain/postipalvelut/postinjakelu.html