Posti kuljettaa yhä useamman paketin kotiin saakka

14.07.2009

Kuluttajat haluavat kodinkoneet valmiiksi asennettuina ja entiset kierrätykseen

Postin toimittamien kotiinkuljetusten määrä on lähes kaksinkertaistunut muutamassa vuodessa. Posti kuljettaa yhä useammin pakettilähetykset kotiin saakka ja hoitaa myös kodinkoneiden ja -elektroniikan asennuksen.

- Suomalaisten kiinnostus Postin lisäarvopalveluita kohtaan on kasvanut huomattavasti. Kotiinkuljetuksen avulla halutaan helpottaa arkea. On kätevää, kun Posti kantaa paketit kotiovelle saakka silloin, kun itselle sopii, toteaa tuotepäällikkö Ranja Pasivirta Itellan logistiikkapalveluista.

Lisäksi esimerkiksi kodinkoneisiin ja kodin elektroniikkaan liittyvien kotiinkuljetusten yhteyteen ostetaan yhä useammin asennuspalveluita, myös niiden määrä on liki kaksinkertaistunut parissa vuodessa.

- Jos asennuksen kanssa ei halua itse askarrella, hoitaa Posti laitteet toimintakuntoon. Itse voi hypätä vaikka sohvalle odottelemaan, että televisio toimii. Kotiinkuljetuksen yhteydessä Posti voi kuljettaa myös vanhat laitteet pois, joten asiakkaiden ei tarvitse murehtia, minne viedä laitteet asianmukaisesti kierrätettäväksi, Pasivirta kertoo.

Sekä yritykset että kuluttajat ovat yhä tietoisempia siitä, että Posti voi tarjota erilaisia lisäpalveluita. Lisäpalvelujen kysyntää on vauhdittanut verkkokaupan kasvu.

- Kotiinkuljetus ja asennuspalvelut ovat monissa verkkokaupoissa näkyvästi esillä. Tutkimustemme mukaan kuluttajat etsivät verkkokaupasta juuri ajansäästöä ja helpotusta arkeensa. Onkin luonnollista, että helppo ostokokemus halutaan viimeistellä myös kotiinkuljetuksen ja asennuksen avulla, Pasivirta kertoo.

Posti tarjoaa tällä hetkellä asennuspalveluita pääkaupunkiseudulla, Lahdessa, Tampereella, Vaasassa, Oulussa, Seinäjoella, Joensuussa ja Rovaniemellä.

Lisätietoja tiedotusvälineille:
tuotepäällikkö Ranja Pasivirta, Itellan logistiikkapalvelut, puh. 040 8484 034 ja sähköposti etunimi.sukunimi@itella.com

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön on saatavissa konsernin internetsivujen Media-osiosta (Kuvapalvelu ja logot): www.itella.fi/media

Itella-konserniin kuuluva Itella Logistiikka tukee ja kehittää asiakasyritystensä liiketoimintaa tarjoamalla palveluita rahtiin ja huolintaan, kuljetuksiin ja jakeluihin, varastointiin sekä sopimuslogistiikan kokonaisratkaisuihin. Itella Logistiikan liikevaihto vuonna 2008 oli 813 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee noin 10 000 henkilöä kahdeksassa maassa (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Latvia, Liettua, Viro ja Venäjä). www.itella.fi/logistiikka