Pääsiäiskortit postiin viimeistään 7.4.

01.04.2009

Pääsiäiskortit Hans Välimäen tapaan

Perinteiset pääsiäiskortit kannattaa postittaa viimeistään tiistaina 7. huhtikuuta, jolloin ne ilahduttavat saajaansa juuri pääsiäisen alla.

Suomalaiset haluavat muistaa ystäviään ja tuttaviaan postikortilla kevään kynnyksellä. Pääsiäinen on yksi suosituimmista korttipäivistä, jolloin lähetetään noin 1,5 miljoonaa korttia.

Pääsiäistervehdyksen voi tänä vuonna lähettää Michelin-tähdellä palkitun kokki Hans Välimäen ideoimalla Minun pääsiäiseni -postimerkillä. Postimerkin kuva-aiheena on syötävän hyvä pääsiäismenu, joka pitää sisältää lampaanpaistia, perunapyrettä, pashaa, suklaamoussea ja kaakaomarenkia. Pääsiäiskorttien ja muiden keväisten tervehdysten postittamiseen sopii myös toinen uutuusmerkki Ruusunkukka, jossa on voimakkaan punainen, tyylitelty ruusu ja hienolla hopealla koristeltu teksti.

Posti tarjoaa useita vaihtoehtoja pääsiäiskorttien lähettämiseen. Pääsiäistervehdykset voi lähettää helposti Postin internetsivuilta. Ystävät ja tuttavat saavat postin mukana aidon, paperisen postikortin.  Palvelussa on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja pääsiäiskorttien lähettämiseen.

Netistä lähetettävien pääsiäiskorttien viimeinen lähetyspäivä on 8. huhtikuuta kello 14.00 mennessä.

Viime vuonna pääsiäiskortteja lähetettiin noin 1,5 miljoonaa. Pääsiäinen on vakiintunut kolmanneksi vilkkaimmaksi korttisesongiksi joulun ja ystävänpäivän jälkeen. Kaikkiaan suomalaiset lähettävät vuodessa noin 70 miljoonaa postikorttia.

Sähköisten palvelujen yleistymisestä huolimatta postikortti on pitänyt pintansa koko 2000-luvun. Perinteinen postikortti on suomalaisille edelleen tärkeä muistamisen väline. Aito paperinen kortti koetaan arvoksi sinänsä ja se ilahduttaa saajaansa.

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön (mm. pääsiäsipostimerkki) on saatavissa konsernin Media-osiosta/Kuvapalvelu ja logot: www.itella.fi/group/mediaKuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön (mm. pääsiäsipostimerkki) on saatavissa konsernin Media-osiosta/Kuvapalvelu ja logot: www.itella.fi/group/media

 

Lisätietoja:
tuotepäällikkö Mari Jäntti, puh. 020 451 7523, etunimi.sukunimi@posti.fi


Itella-konserni palvelee kuluttajia Posti-nimellä. Posti tarjoaa luotettavia palveluja asiointiin, muistamiseen ja tavoittamiseen. Viisipäiväinen perusjakelu tavoittaa kaikki suomalaiset – 2,4 miljoonaa kotitaloutta sekä 240 000 yritystä ja yhteisöä. Posti hoitaa myös suurimman osan maan sanomalehtien varhaisjakeluista sekä jakaa suoramainoksia ja kaupunkilehtiä. Noin 1 200 Postin myymälää ja myyntipistettä tarjoavat kuluttajille ja pk-yrityksille henkilökohtaista palvelua. Posti palvelee kuluttajia myös puhelimessa ja verkossa osoitteessa www.posti.fi.