Oulun uusi postikeskus aloitti toimintansa

08.09.2009

Oulun Takalaanilassa toimiva uusi postikeskus aloitti tuotannollisen toimintansa kesäkuun lopulla. Postikeskus toimii Pohjois-Pohjanmaan, Lapin ja Kainuun postinlajittelun ja kuljetusten keskuksena, ja on yksi posti- ja logistiikkatoiminnan keskeisistä solmukohdista Suomessa. Siellä käsitellään noin 600 000 lähetystä vuorokaudessa.

Lajittelu- ja jakelutoimintojen lisäksi postikeskuksessa työskentelee henkilöstöä Itellan kaikista liiketoiminnoista, yhteensä yli 400 henkilöä.

Uudessa postikeskuksessa on tilaa runsaat 20 000 neliötä. Se on kooltaan kaksinkertainen verrattuna vanhaan 1970-luvulla rakennettuun Limingantullin postikeskukseen, jossa toimii edelleen posti sekä postinjakelun lähtöpiste. Uusi postikeskus sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella. Sen suunnittelu alkoi vuonna 2007.

Oulun postikeskus on osa Itellan postinkäsittelyn 160 miljoonan euron investointia, johon kuuluvat myös uudet lajittelukoneet tietojärjestelmineen. Pohjois-Suomen osuus on yli 30 miljoonaa euroa.

Oulun lisäksi Helsingin postikeskuksessa on tehty perusparannuksia, Tampereella laajennetaan ja Kuopioon on rakenteilla uusi postikeskus. Postikeskuksiin asennettavat uudet koneet ja järjestelmät ovat käytössä koko maassa vuoden 2010 loppuun mennessä.

Pohjois-Suomessa työskentelee noin 2200 Itellan työntekijää, joista lähes 1900 toimii jakelu- ja lajittelutehtävissä. Itellan palveluksessa on lisäksi Logistiikan, Postin myymälöiden, puhelinpalveluiden ja hallinnon henkilöstöä.

 

Lisätietoja:
aluejohtaja Kai Korhonen, puhelin 020 451 6026, etunimi.sukunimi@itella.com